Evenimentul Zilei > Social > Viena la picioarele unei românce. Eveniment ieșit din comun. Ambasada României în Austria face apel la români
Viena la picioarele unei românce. Eveniment ieșit din comun. Ambasada României în Austria face apel la români

Viena la picioarele unei românce. Eveniment ieșit din comun. Ambasada României în Austria face apel la români

Solistă a Operei din Viena, Simina Ivan a fost nominalizată la titlul de femeia anului 2019 în sectorul Josefstadt din capitala Austriei.

Societatea austro-română a postat acest anunț pe propria pagină de Facebook. Informația a fost ulterior preluată de Ambasada României în Austria.

 

Ambasada îi îndeamnă pe români s-o voteze astfel pe candidată.

 

Simina Ivan a uimit până acum Occidentul cu vocea sa de excepție, arată portalul www.ziarulromanesc.at, care publică o scurtă biografie a protagonistei.

 

Născută într-o familie de artiști, în Timișoara, Simina a absolvit Conservatorul din București. Încă din timpul cât a fost studentă a cântat pe scena Teatrului de Operetă din București.

 

De-a lungul anilor a câștigat nenumărate concursuri internaționale, la Paris, la Nantes, Toulouse, Coburg, Viena și în București.

 

A fost solistă a Operei Naționale din capitala României între 1991 și 1994.

 

La Opera de Stat din Viena a debutat în 1994. A susținut spectacole pe marile scene ale lumii,  în Hamburg, München, Dresda, Zurich, Berlin și Londra.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: