Video-şocant! Acum 5 ani, Rai 3 a dezvăluit despre experimentele chinezilor cu un virus derivat din lilieci și șoareci

Video-şocant! Acum 5 ani, Rai 3 a dezvăluit despre experimentele chinezilor cu un virus derivat din lilieci și șoareci

În urmă cu câteva zile, un video preluat de la Rai-Leonardo realizat în 2015 a fost distribuit masiv pe internet. Franco Locatelli și Giuseppe Ippolito, de la comisia de sprijin științific al guvernului italian, neagă tot ceea ce s-a prezentat acum 5 ani.

Oamenii de știință chinezi experimentează virusul ucigaş, se arată în documentarul de la Rai 3.

"Iată un experiment din China, în care un grup de oameni de știință a reușit să dezvolte o himeră - un organism modificat prin atașarea proteinei de suprafață a unui coronavirus care se găsește în liliecii din specia comună numită Great Bat Horseshoe Bat, la un virus care provoacă SARS la șoareci, deși într-o formă non-fatală. Se bănuia că proteina ar putea face ca organismul hibrid himeric să fie potrivit pentru a afecta oamenii, iar experimentul a confirmat-o".

"Tocmai această moleculă, numită SHCO14, permite coronavirusului să se atașeze de celulele noastre respiratorii și să declanșeze sindromul. Potrivit cercetătorilor, cele două organisme, cele originale și cu atât mai mult, cele proiectate, pot infecta oamenii direct de lilieci, fără a trece printr-o specie intermediară precum șoarecele, iar această eventualitate ridică multe controverse", se arată în documentar.

Imediat ce această emisiune a devenit virală pe rețelele de socializare italiene, jurnaliștii și experții au început să explice acest lucru spunând că virusul despre care se discută în videoclip nu este COVID-19.

Ne puteți urmări și pe Google News

Franco Locatelli , președintele Consiliului Superior al Sănătății, membru al comitetului științific tehnic care sprijină protecția civilă și Guvernul: „Nu există nicio dovadă că acesta a fost mecanismul prin care Sars Cov 2 a fost generat".

Giuseppe Ippolito , directorul științific al Spallanzani, respinge cu fermitate aceste informații: „Este întotdeauna aceeași poveste foarte imaginativă care, din când în când, ne obligă să negăm sec".  Chiar și revista britanică Nature, a lămurit că virusul despre care s-a vorbit nu avea legătură cu COVID-19, notează corriere.it.

Între timp, oamenii de știință italieni de la Universitatea din Milano investighează dacă focarul de coronavirus a început de fapt în Italia în ultimul trimestru al anului 2019. Orașele din Milano și Lodi din regiunea administrativă a Lombardiei au raportat o creștere „semnificativă” a numărului de persoane spitalizate pentru pneumonie și gripă în octombrie și decembrie 2019.