Victorie pentru Rapid în Justiție. Echipa din Giulești poate păstra marca și sigla cu vulturul

Victorie pentru Rapid în Justiție. Echipa din Giulești poate păstra marca și sigla cu vulturul Sursa: Facebook

FC Rapid 1923 a câștigat în justiție dreptul de a folosi sigla și marca care a consacrat clubul din Giulești. Curtea de Apel București a dat câștig de cauză clubului în procesele cu „Asociația Fotbal Club Rapid”, pe acest subiect. Dacă ar fi pierdut marca, FC Rapid 1923 ar fi trebuit să-și schimbe numele.

Giuleștenii au câștigat și procesul pentru dreptul de folosință a mărcii Rapid, cu vulturul, în fața celor de la Asociația Fotbal Club (AFC) Rapid. Miercuri, FC Rapid 1923 a anunțat că instanța a admis în totalitate apelul clubului privind mărcile „Rapid”, în litigiul cu AFC Rapid.

FC Rapid 1923 a anunțat că a primit o decizie favorabilă în instanță, la Curtea de Apel Bucureşti în cele două procese privind dreptul de folosinţă exclusivă a mărcii şi siglei.

Apelul FC Rapid 1923 a fost admis în totalitate, Curtea de Apel Bucureşti anulând marca Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti şi păstrând valabilitatea celorlaltor mărci din portofoliul achiziţionat de la societatea falimentară Rapid. Şi în cel de-al doilea dosar, privind înregistrarea mărcii, constând în sigla actuală a clubului, FC Rapid 1923 a primit o decizie favorabilă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„FC Rapid 1923 a primit o decizie favorabilă şi în cel de-al doilea dosar, cel legat de folosirea exclusivă a siglei actuale”, a informat gruparea pe pagina oficială de Facebook.

AFC Rapid este asociația preluată de Horia Manoliu de la fostul patron al Rapid, George Copos, care pretinde că este continuatoarea brandului istoric al echipei din Giulești. AFC Rapid a deţinut o perioadă marca „Fotbal Club Rapid”, preluată de la UFC Rapid, prima asociaţie care a administrat echipa de fotbal după 1989. În 2006, conform Legii Sportului, AFC Rapid a cedat marca societăţii comerciale SC FC Rapid SA, care a falimentat în 2016.

Sursa foto: Agerpres

FC Rapid 1923, prima victorie în instanță

Miercuri, instanța a decis, într-un alt proces, ca emblemele UFC Rapid și Giuleștina, achiziționate de la FC Rapid SA,  aflată în faliment, să fie valabile în continuare. În iunie 2018, clubul condus acum de Dan Șucu și Victor Angelescu a achiziționat brandul Rapid de la lichidatorul judiciar Sierra Quadrant, pentru 406.000 de euro plus TVA.

„Curtea de Apel București a pronunțat astăzi soluția în primul dintre cele două litigii privind mărcile Rapid. În acest prim dosar, FC Rapid 1923 a solicitat anularea mărcii verbale Asociația Fotbal Club Rapid București (înregistrată în anul 2017), iar partea adversă a cerut instanței anularea mai multor mărci, constând în embleme folosite anterior de clubul nostru, UFC Rapid și Giuleștina.

Apelul FC Rapid 1923 a fost admis în totalitate, Curtea de Apel București anulând marca Asociația Fotbal Club Rapid București și păstrând valabilitatea celorlaltor mărci din portofoliul achiziționat de la societatea falimentară Rapid”, a anunțat FC Rapid 1923.

Mesajul acționarului Victor Angelescu

După aflarea rezultatului din instanță, Victor Angelescu, unul dintre acționarii grupării din Giulești s-a arătat satisfăcut de decizie. El a precizat că prin această hotărâre, Curtea de Apel București a arătat cine reprezintă în realitate Rapidul.

„Mă bucură nespus victoria de astăzi şi faptul că în sfârşit s-a făcut dreptate. Instanţa a arătat clar cine este Rapidul, deşi într-o lume normală nici nu trebuia să avem această potenţială problemă. Conducerea Rapidului transmite, astfel, un mesaj clar către toţi şantajiştii, care mai până acum ceva timp cereau sume mici pentru a evita potenţiale conflicte inventate şi care, după succesele Rapidului din ultimul timp, au ajuns să ceară milioane de euro şi procente în club fără a avea nici dreptul şi nici măcar posibilitatea materială de a ajuta cu adevărat Rapidul (ţinând cont că administrează firme de bloc)”, a declarat unul dintre acționarii Rapid, Victor Angelescu.

Acesta acuză persoane care încearcă să profite de pe urma succelor înregistrate de echipa din Giulești și recurg la tot felul de tertipuri, între care și șantajul.

„Sunt diverşi care inventează că au făcut lucruri şi că au adus jucători pe care, de fapt, nici nu îi cunoşteau prea bine. Aceştia mint şi încearcă să inducă în eroare opinia publică prin declaraţii false, ascunzându-se în spatele «măştii» de rapidist. Ei, de fapt, nu încearcă decât să profite de pe urma acestui club atât de iubit şi apreciat. Mesajul conducerii pentru toţi aceşti parveniţi a fost şi va fi unul foarte simplu: şantajele nu funcţionează, suntem aici să ne facem treaba şi împreună cu cei mai frumoşi fani să protejăm cel mai iubit club din ţară. Singuri împotriva tuturor!”, a mai spus Victor Angelescu, pe Facebook.