Evenimentul Zilei > Social > Victorie a cercetătorilor britanici. Se reduce timpul de testare pentru COVID-19
Victorie a cercetătorilor britanici. Se reduce timpul de testare pentru COVID-19

Victorie a cercetătorilor britanici. Se reduce timpul de testare pentru COVID-19

În Marea Britanie, cercetătorii de la Universitatea din Birmingham au anunţat, marţi, că au dezvoltat un nou test pentru depistarea COVID-19. Acesta poate da rezultatul în mai puţin de cinci minute.

 

Ce este foarte important, că noul test reduce metoda de testare la un singur pas şi foloseşte o metodă alternativă de amplificare denumită EXPAR (Reacţie de Amplificare Exponenţilă), spun cercetătorii universității britanice.

Se reduce timpul de testare de la 30 de minute la cinci minute

Prin noua metodă se poate reduce timpul de testare de la 30 de minute la mai puţin de cinci minute oferind rezultate exacte.

Poate fi realizat folosind echipament standard de laborator, în comparaţie cu testele PCR (Reacţie de Polimerizare în Lanţ), care necesită temperaturi mai înalte pentru a separa catene de ADN ca parte din procesul de amplificare, potrivit universităţii, informează Agerpres.

Anunţul referitor la noul test survine în momentul în care Anglia intră într-un nou lockdown naţional începând de marţi, al treilea de la debutul pandemiei de coronavirus pe teritoriul Marii Britanii.

Scoţia intră de asemenea într-un nou lockdown începând de luni, la miezul nopţii, şi recurge la închiderea şcolilor până pe 1 februarie 2021.

Pentru ca viaţa să revină la normal, ţări precum Marea Britanie, China, Rusia şi Statele Unite au dus o luptă contracronometru pentru dezvoltarea unor vaccinuri împotriva coronavirusului.

Marea Britanie, a cincea cea mai afectată țară din lume

Bilanțul epidemiei din Marea Britanie, a cincea cea mai afectată țară din lume, depășește 2,7 milioane de cazuri Covid-19 și 75.430 de decese. Din totalul pacienților internați, 1.847 sunt la Terapie Intensivă.

Autoritățile explică explozia noilor infectări prin apariția tulpinii virusului care este mult mai contagioasă.
La fel ca celelalte țări, guvernul britanic mizează pe vaccinare. Țara a aprobat utilizarea a trei vaccinuri anti-Covid, ultimul fiind cel dezvoltat de AstraZeneca. Până luni au primit prima doză din vaccinul Pfizer/BioNTech peste un milion de britanici.

Trebuie precizat că luni seară Premierul Boris Johnson a anunțat un lockdown la fel de dur ca cel din primul val al pandemiei. Cetățenii au fost sfătuiți să rămână cât se poate de mult în case.