Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta: Sunt un premier mândru şi fericit
Victor Ponta: Sunt un premier mândru şi fericit

Victor Ponta: Sunt un premier mândru şi fericit

Imediat după ce Codul Fiscal a fost adoptat de Parlament, prim-ministrul Victor Ponta, aflat încă în Turcia, că este un "premier mândru şi fericit".
"A fost adoptat noul Cod fiscal!!! Sunt un premier mândru şi fericit – USL şi-a îndeplinit azi toate promisiunile economice şi sociale!!!!", a scris Ponta pe pagina sa de Facebook, într-un update la postarea pe aceeaşi temă din cursul dimineţii. 
 
În respectiva postare, premierul Victor Ponta îşi exprimase regretul că nu poate fi în Parlament la votul dat pe noul Cod fiscal prin care cota standard de TVA va fi stabilită la 19%. 
 
"Azi este o zi extraordinară pentru economia României şi pentru toţi cetăţenii săi – la ora 15,00 Camera Deputaţilor votează Noul Cod fiscal propus de Guvernul pe care îl conduc/ prin acord politic şi cu Opoziţia cota standard de TVA va reveni la 19% (aşa cum era înainte de decizia catastrofală de mărire la 24% luată în 2010 de Băsescu – Boc – Predoiu şi restul PDL)! Regret că nu pot fi azi la acest vot istoric, dar le mulţumesc anticipat tuturor colegilor deputaţi care vor participa şi vor susţine azi acest Nou Cod fiscal!!!", arătase Ponta, miercuri, pe Facebook. 
 
Proiectul de Cod fiscal a fost aprobat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional, cu 306 voturi pentru, 2 împotrivă şi o abţinere. 
 
Actul normativ prevede reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 19% începând din data de 1 ianuarie 2016. 
 
Deputaţii au aprobat, tot miercuri, şi Codul de procedură fiscală.