Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta: I-am cerut lui Aurescu să-mi transmită mie şi preşedintelui informaţii despre românul răpit
Victor Ponta: I-am cerut lui Aurescu să-mi transmită mie şi preşedintelui informaţii despre românul răpit

Victor Ponta: I-am cerut lui Aurescu să-mi transmită mie şi preşedintelui informaţii despre românul răpit

Premierul Victor Ponta a anunţat pe Twitter că a cerut ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, să monitorizeze situaţia românului răpit în Burkina Faso şi să-i transmită lui şi preşedintelui Klaus Iohannis toate informaţiile disponibile.

"Am cerut min. Aurescu să monitorizeze situaţia şi să transmită informaţiile disponibile către mine şi către preşedintele Klaus Iohannis", a scris, sâmbătă seara, pe reţeaua de socializare. Tot pe Twitter premierul a anunţat şi activarea celulei de criză de către MAE, în legătură cu evenimentele din Burkina Faso. 

Mai multe persoane înarmate au răpit un ofiţer de securitate român de la Mina de mangan Tambao din Burkina Faso. Gherguţ Iulian, care avea și cetățenie fanceză, este victima unui grup de terorişti din Mali, informează Burkina24.com, citând atât ofIciali ai companiei, cât și surse de securitate.

Incidentul s-a produs sâmbătă, în apropierea frontierei cu statul Mali. Potrivit Reuters, românul era angajat al unei societăți miniere a omului de afaceri Frank Timiș. Conform Info-Afrique, mina de mangan este în flăcări și au fost distruse parțial vehicule de transport, notează. Ministerul român de Externe a activat celula de criză. Citiţi mai multe AICI.