Victor Ponta, despre sentințele definitive din dosarul „Colectiv”. Piedone, total nevinovat. „A fost folosită în scop politic”

Victor Ponta, despre sentințele definitive din dosarul „Colectiv”. Piedone, total nevinovat. „A fost folosită în scop politic” Sursă: LCVA | Dreamstime.com

După ce Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare în dosarul „Colectiv”, Victor Ponta a răbufnit. Fostul premier consideră că primarul este total nevinovat și că nu merită să fie închis.

Victor Ponta consideră că primarul Cristian Popescu Piedone nu merita să primească 4 ani de închisoare în dosarul „Colectiv”. Acesta este convins că tragedia care a marcat România a fost folosită în scop politic și că oamenii nevinovați au suferit din cauza celor implicați.

Victor Ponta era prim-ministru la momentul incendiul devastator din Colectiv. Acesta a demisionat după ce o țară întreagă a protestat împotriva lui.

„Știm toți că Tragedia de la «Colectiv» a fost folosită în scop politic pentru înlocuirea unui Guvern ( altfel trecea , ca multe alte tragedii) . Din acest motiv nimeni nu a fost, de atunci și până azi, interesat să afle adevărul sau să facă dreptate! Știm toți că Primarul Piedone nu are absolut nicio vină ( daca era «Colectiv» la Sibiu sau la Cluj nu cred că era băgat Primarul la închisoare) . Știm toți că acum ard oamenii în Spitale și nimeni nu pățește ceva”, a scris Victor Ponta, joi, pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul premier a dezvăluit că „și azi se organizează concerte în subsoluri și locații total inadecvate”. Victor Ponta a mărturisit că nimic nu s-a schimbat.

Sursa: arhiva EVZ

„Știm toți că și azi se organizează concerte în subsoluri și locații total inadecvate. Știm toți că nu am mai vrut să auzim de «Colectiv» ca să nu ne aducem aminte de manipularea și modul în care viețile pierdute au fost folosite cu cinism. Știm toți că acum «Corupția NU MAI ucide» , nici minciuna, prostia, incompetenta și nesimțirea. I-am băgat pe Piedone și pe patronii Clubului la închisoare și mergem mai departe ca și când nu a existat nimic. Extrem de trist!”, a adăugat Victor Ponta.

Mesajul lui Piedone după condamnare

Cristian Popescu Piedone a declarat, după ce și-a aflat sentința în dosarul „Colectiv”, că faptul este consumat și că nu se va schimba ceva doar pentru că va fi închis.

„Nu sunt criminal. Am fost pregătit. Nu e perioadă dificilă. Îmi iau la revedere de la familie. Nu voi renunța la luptă, nu sunt criminal”, a spus Piedone la RTV.

Piedone a mai spus că va merge la închisoare „cu capul sus”. Acesta a avut și un mesaj pentru părinții celor care și-au pierdut viață in Colectiv: „Să se bucure, condamnarea mea nu le va învia copiii. Să se bucure, vor lua bani, dar nu e dreptate la adresa mea. Copiii au fost răzbunați”.