Numărul de infecţii cu noul coronavirus va exploza deoarece autorităţile au decis să organizeze alegerile locale, în detrimentul sănătăţii românilor.

Fostul premier a criticat Guvernul PNL deoarece „se ocupă de alegeri”. Potrivit acestuia, „cei care se vor îmbolnăvi şi vor muri vor fi victimele directe ale acestei decizii asumate în mod conştient de premierul Ludovic Orban”.

Întrebat despre decizia prefectului Capitalei de a pleca în concediu, cand se inregistreaza o creştere a numărului de infecţii cu COVID-19, Victor Ponta a dat un raspuns. El a spus că nu îl miră faptul că „a fost prefectul în concediu pentru că în această perioadă Guvernul se ocupă de alegeri”.

„Cu 1.200 de oameni îmbolnăviţi pe zi, cu atâţia morţi, cum să faci alegeri? Am văzut că a scăzut numărul de îmbolnăviri. Păi dacă de la 24.000 de teste, am scăzut la 8.000 de teste, normal că a scăzut şi numărul de persoane îmbolnăvite.

Cred că e o guvernare care are alte priorităţi decât au românii. Cu siguranţă vor fi alegeri. S-a decis acest lucru de către domnul Iohannis şi domnul Orban, cu sprijinul domnului Ciolacu care a şi semnat legea în Parlament”, a spus Victor Ponta.

Potrivit preşedintele Pro România, „se vor îmbolnăvi foarte mulţi oameni”.

„Se vor îmbolnăvi foarte mulţi oameni. Nu doar politicieni. Alegerile locale sunt alegeri în care vor fi implicaţi cei mai mulţi oameni. Măcar pentru faptul că sunt 3.200 de primari candidaţi, înmulţiţi cu 7-8 partide. 40.000 de consilieri, avem 18.500 de secţii de vot în care vor fi 15-20 de persoane. Câteva sute de mii de oameni sunt implicate activ în toată această perioadă în campanie, strângere de semnături, dosare.

Este evident. S-a văzut şi în celelalte ţări unde s-au făcut alegeri că după acest demers va exploda numărul de persoane îmbolnăvite. Aici nu mai e vorba de vreo greşeală, de vreun accident”, a precizat Ponta.

Victor Ponta a amintit că a plecat din funcţia de premier în urma incendiului din clubul Colectiv. Incidentul s-a soldat cu moartea a 64 de tineri.

„Am plecat din funcţie în urma unui accident tragic care nu avea legătură cu activitatea Guvernului. Dar a fost ceva neprevăzut.

Domnul Orban a ales clar, între sănătatea oamenilor şi interesul de partid, a ales interesul de partid. Cei care se vor îmbolnăvi şi vor muri vor fi victimele directe ale acestei decizii asumate în mod conştient de domnului Orban”, a precizat liderul Pro România, potrivit romaniatv.net.