Apropiat al echipei CSA Steaua, Victor Pițurcă a povestit că găsise oameni de afaceri dispuși să finanțeze echipa din Ghencea, dar Nicolae Ciucă s-a opus proiectului.
Victor Pițurcă a dezvăluit că găsise oameni de afaceri ce ar fi fost dispuși să investească la CSA Steaua, echipa finanțată de Armată și care evoluează în liga a 2-a. „Militarii” ar putea să aibă în cele din urmă drept de promovare în primul eșalon, dacă vor obține o derogare de la Legea Sportului.
Victor Pițurcă găsise investitori pentru cei de la CSA Steaua
Vara trecută, Pițurcă găsise investitori, dar s-a lovit de refuzul lui Nicolae Ciucă. Actualul prim-ministru al României era, la acea vreme, ministrul Apărării.
„Mie mi se pare foarte normal ca CSA Steaua să poată promova. Eu nu știu absolut nimic de acolo. Eu am avut o tentativă în vară, când discutasem cu cineva alte afaceri. Și am propus unei companii din America să se bage. Au fost încântați și m-am întâlnit cu cineva.
Dar am înțeles că Ministrul a zis că mai așteaptă, că ați văzut ce s-a întâmplat atunci cu asta (n.r. Gigi Becali). Băi, veneau oamenii și băgau 50, 100 de milioane de dolari. CSA Steaua trebuie să fie în prima ligă, să fie campioană, să joace în Champions League. Nu știu ce se întâmplă acolo”, a afirmat Victor Pițurcă la Digi Sport.
Gabi Balint este de părere că Legea Sportului nu trebuie modificată doar pentru Steaua, ci pentru că uşor, uşor banii de la privaţi vor dispărea, iar cluburile nu au altă şansă decât să apeleze la finanţare de la stat. Şi că statul trebuie să susţină cluburile cu o masă mare de suporteri pentru ca sportul să continue să se dezvolte.
„Eu nu vreau să mă leg de asta, că ştii, eu sunt subiectiv (n.r. despre schimbarea Legii Sportului pentru CSA Steaua). Aici trebuie să fim obiectivi şi când e vorba de CSASteaua ...”
„Sunt echipe care tot din bani publici trăiesc, din banii primăriilor”
„Un argument. Sunt din ce în ce mai puţini investitori care vor să bage bani în fotbal. Suntem convinşi de asta. Sunt echipe care tot din bani publici trăiesc, din banii primăriilor, despre care unii spun că au altă culoare, că nu sunt bani de la Guvern.
Dacă erau toate cluburile din prima ligă, pentru că liga profesionistă nu acceptă decât cluburi profesioniste, dacă toate erau organizate fără niciun ban public, n-aş fi spus nimic, aş fi spus că nu e loc acolo, că nu se poate.
Dar pentru că sunt cluburi destule care trăiesc din bani publici, pentru că toţi cei care au investit, finanţatori sau cum i-am numi, au venit mulţi, au plecat, au rămas foarte puţini şi probabil că în scurt timp vor mai dispărea. Ce facem atunci cu fotbalul? Şi nu numai cu fotbalul, cu sportul!? Fără bani publici?”, a spus fostul internațional român la Digi Sport.