Victimele de la Colectiv, folosite în campania electorală

Victimele de la Colectiv, folosite în campania electorală

Se încinge lupta pentru Primăria Sectorului 4. Un nou scandal stă să izbucnească în jurul instituției, după ce Asociația Colectiv GTG 3010 a cerut un sediu pentru desfășurarea activități

La începutul acestei luni, Primăria Sectorului 4 a fost implicată într-un scandal ce viza amenajarea peisagistică în Parcul Lumea Copiilor, care se făcea în memoria victimelor de la Colectiv.

Noul proiect viza plantarea a 64 de cireși

Proiectul prevedea plantarea a 64 de cireşi japonezi, atâţia câte persoane au murit în tragicul incendiu din seara de 30 octombrie 2015, dar şi montarea unor bănci. Daniel Băluță, primarul interimar, a oprit lucrările. Unele voci susţineau că ar fi vorba despre un proiect mai vechi al lui Cristian Popescu Piedone, însă acesta a explicat că nu are nicio legătură cu acea construcție.

Ne puteți urmări și pe Google News

FOTO: Cristian Popescu Piedone

El ar fi propus amplasarea unui monument comemorativ intitulat „Monumentul celor fără de vină”, care să fie edificat în imediata apropiere a locului unde s-a produs tragedia, respectiv, în Piața Bucur. Mai mult, acesta a mai scris că, la data la care aducea în discuţie realizarea unui memorial, numărul victimelor era altul, nu 64, aşa cum se specifica în noul proiect, plantarea a 64 de cireşi japonezi. În urmă cu numai câteva zile, reprezentanții Asociației Colectiv GTG 3010 au încheiat un protocol cu Primăria Sectorului 4 pentru un sediu în care să își desfășoare activitatea, iar unele voci susţin faptul că victimele şi rudele celor de la Colectiv ar fi folosite în lupta pentru Primăria Sectorului 4. „N-am primit niciun sediu. Trebuie să aşteptăm până pe 22 aprilie, cererea trebuie să treacă prin Consiliu. Dacă vom primi e bine, dacă nu, asta e. Am cerut ajutor de la primăria pe raza căreia s-a întâmplat tragedia. Dacă se întâmpla în alt sector, mergeam acolo”, ne-a declarat Eugen Iancu, preşedintele Colectiv GTG 3010.

Magistrații îl lasă pe Piedone să candideze

Contactat telefonic pentru a-i cere un punct de vedere vizavi de faptul că se foloseşte foarte des în această campanie electorală cuvântul „Colectiv”, Cristian Popescu Piedone ne-a declarat: „Probabil că unii doresc să câștige voturi. Alții îi atacă în acest fel pe ceilalți candidați. În oricare dintre situații, nu cred că este normal și moral să te folosești de o tragedie. În final, cetățenii vor decide, prin vot, ce sancțiune merită cei care se folosesc de o dramă pentru a ieși în față”. La rândul lui, Daniel Băluță ne-a spus: „După ce vom urma toţi paşii legali, vom pune la dispoziţie reprezentanților Asociaţiei Colectiv 3010 spaţiile pe care aceştia le-au solicitat. Îi voi ajuta ori de câte ori va fi nevoie”.

Pe data de 13 aprilie, imediat după ce Cristian Popescu Piedone și-a anunțat candidatura, reprezentanți ai victimelor au contestat-o, însă magistrații de la Judecătoria Sectorului 4 au respins-o, motivând că „singura în măsură să sancționeze candidatul este comunitatea”.