Poliţiştii împreună cu luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat  astăzi şase percheziţii la domiciliile şi fermele de animale aparţinând unor localnici din sat Dorobanţu, precum şi la primăria comunei Nicolae Bălcescu. La ferma viceprimarului Nicolae Ciocănete a fost descoperită un branşament ilegal la sistemul de alimentare cu apă al comunei iar la ferma consilierului local Cătălin Lungu, s-a constatat că se fura şi energie electrică printr-o instalaţie artizanală, din reţeaua de alimentare a unei staţii de pompare.. Dacă pentru furtul de energie a dat vina pe ciobanul său, despre apă s-a dezvinovăţit precizând că depusese cerere pentru instalarea unui apometru dar până atunci, “nu puteam lăsa animalele să moară de sete”.
Cei doi aleşi şi alţi doi consăteni s-au ales cu dosare penale, fiind cercetaţi în stare de libertate pentru comiterii infracţiunilor de furt calificat şi delapidare, ambele cu consecinţe deosebit de grave. Prejudiciul estimat deocamdată, este de 500.000 lei însă cercetările sunt abia la început. Având în vedere că atât reţeau de apă cât şi cea de energie electrică aparţin comunei, păgubit este de fapt bugetul primăriei Nicolae Bălcescu.“ “Furăciunile” ar fi început din 2009 şi de atunci, vicele şi consilierul au consumat gratis apă şi curent electric. Viceprimarul Nicolae Ciocănete (PNL) este cercetat şi de DNA împreună cu primarul Viorel Bălan (PNL), puşi sub învinuire în urmă cu două săptămâni “într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind înstrăinarea unor terenuri aparţinând domeniului privat al comunei Nicolae Bălcescu din judeţul Constanţa, la preţuri mult subevaluate de 20 până la 60 de ori mai mici decât valoarea lor reală de piaţă.”
 
 
Acest articol este proprietatea Evenimentului zilei și este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parțială a conținutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicațiile tipărite – ziarul Evenimentul zilei, iar pentru publicațiile online – www.evz.ro

Te-ar putea interesa și: