Alături de fostul viceprimar, au fost condamnaţi atât soţia acestuia cât şi fostul secretar al Primăriei Hunedoara. Soţia fostului viceprimar a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte şi incomplete, pentru a obţine ilegal fonduri din bugetul Uniunii Europene. Ea va trebui să restituie APIA fonduri în valoare totală de 168 de mii de lei. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2010-2012, „inculpata Coşăreanu Alexandrina-Petronela a întocmit în fals zece contracte de arendă prin contrafacerea semnăturilor unor persoane, pe care ulterior le-a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Hunedoara, în vederea obţinerii de subvenţii pentru perioada menţionată”.

În aceeaşi perioadă, fosta soţie a viceprimarului i-ar fi determinat pe funcţionarii Primăriei Hunedoara să emită mai multe adeverinţe care „atestau faptul că utilizează în mod legal suprafeţele cuprinse în contractele de arendă false, aspect necunoscut de aceştia la momentul emiterii documentelor”, precizează DNA.

Valoarea fondurilor nerambursabile astfel obţinute se ridică la suma de 186.773,62 lei.

Procurorii anticorupţie menţionează că în cursul anului 2010, în baza unui contract de arendare, Alexandrina Coşăreanu a solicitat acordarea subvenţiilor şi pentru o parcelă în suprafaţă de 118,50 ha păşune, proprietatea municipiului Hunedoara, contractul între inculpată şi primărie fiind încheiat cu titlu gratuit şi fără o hotărâre a Consiliului Local Hunedoara.

 Fostul secretar al Primăriei Hunedoara a primit 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu. Sentinţa nu este definitivă.

 

 

Te-ar putea interesa și: