Evenimentul Zilei > Politica > Vicepremierul Sorin Grindeanu preia interimatul la Agricultură, după demisia lui Adrian Chesnoiu. Surse
Vicepremierul Sorin Grindeanu preia interimatul la Agricultură, după demisia lui Adrian Chesnoiu. Surse

Vicepremierul Sorin Grindeanu preia interimatul la Agricultură, după demisia lui Adrian Chesnoiu. Surse

Vicepremierul Sorin Grindeanu va prelua interimatul la Ministerul Agriculturii, după ce Adrian Chesnoiu a demisionat în urma acuzațiilor de abuz în serviciu.

Potrivit unor surse politice, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, va prelua interimatul la Agricultură. Reamintim că Adrian Chesnoiu și-a dat demisia joi, 23 iulie, după ce Direcția Naținală Anticorupție (DNA) a cerut ridicarea imunității parlamentarea a acestuia peentru efectuarea urmăririi penale  pentru abuz în serviciu. Totodată, Chesnoiu s-a autosuspendat și din PSD.

Soarta lui Chesnoiu, decisă marți

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, joi, să trimită cererea DNA de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu la Comisia juridică pentru întocmirea raportului pentru luni, iar votul va fi dat în şedinţa de plen de marţi.

Procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu.

„Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite,(…) şi de abuz în serviciu (…) dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (…)”, se precizează în scrisoare.

Totodată, procurorul general a transmis şi dosarul în original.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunţat că se retrage din funcţie şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat.

De asemenea, el le cere deputaţilor vot pentru ridicarea imunităţii parlamentare.

Premierul Nicolae Ciucă a aprobat „fără echivoc” demisia lui Chesnoiu

Premierul Nicolae Ciucă  a afirmat că a aprobat „fără echivoc” demisia din funcţie a ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, şi a menţionat că integritatea rămâne „un reper extrem de important” în evaluarea miniştrilor.

„Încă de la preluarea mandatului am convenit că la şase luni de zile se va desfăşura această activitate de evaluare a fiecărui ministru în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor sectoriale, conform portofoliului, stabilite prin programul de guvernare.

În primul rând, trebuie să analizăm după reperele şi obiectivele stabilite prin programul de guvernare şi am convenit să nu se întâmple la şase luni, pentru că asta însemna să discutăm în luna iunie, când eram în plin proces de derulare a jaloanelor şi ţintelor pe trimestrul al II-lea. În felul acesta, am convenit în coaliţie ca această evaluare să se desfăşoare la finalul lunii iunie, când vor fi fost îndeplinite toate jaloanele şi ţintele şi în funcţie de aceasta să se ia şi decizia de evaluare a fiecărui ministru în parte.

Integritatea reprezintă un reper nu important, extrem de important în evaluarea miniştrilor şi reacţia de astăzi a fost una pe măsură, domnul ministru Chesnoiu prezentându-şi demisia pe care am aprobat-o fără echivoc, urmând să se deruleze procedurile la nivelul Guvernului privind nominalizarea unui ministru interimar în perioada următoare, până când va fi o decizie politică privind înlocuirea domniei sale”, a spus premierul într-un interviu difuzat de Radio România Actualităţi.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: