Viața la bloc. Cum se poate scăpa de facturi mari la întreținere

Viața la bloc. Cum se poate scăpa de facturi mari la întreținere Facturi. Sursa foto: Arhiva EVZ

În mediul aglomerat al orașelor, viața la bloc înseamnă adesea nu doar confort și accesibilitate, ci și gestionarea unor costuri considerabile, cum ar fi cele pentru întreținere. Cu toate acestea, există modalități prin care locatarii pot reduce semnificativ aceste cheltuieli.

Viața la bloc. Cum se poate scăpa de facturi mari la întreținere

Este extrem de frustrant să primești o factură la întreținere complet neașteptată, cu o sumă mare de plată. Adesea, aceste costuri par nejustificate și greu de explicat. Ce strategii pot adopta locuitorii din blocurile din România pentru a evita astfel de surprize neplăcute?

Facturile la întreținere pot genera stres continuu pentru mulți locatari. Dacă nu sunt gestionate corespunzător, există riscul de a confrunta costuri considerabile sau conflicte cu vecinii și administratorul blocului. În situațiile cele mai grave, este posibil să rămâneți fără servicii esențiale, cum ar fi încălzirea, apa sau curentul electric.

Iată câteva recomandări practice pentru proprietarii sau chiriașii de apartamente, pentru a preveni situațiile extreme legate de întreținerea blocului, conform playtech.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News
bloc

Primăria Craiova atenţionează asociaţiile de proprietari. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Viața la bloc necesită comunicare constantă cu administratorul

Viața la bloc implică o comunicare deschisă cu administratorul și solicitarea de clarificări detaliate în privința gestionării blocului și a costurilor de întreținere, aspecte cruciale pentru locatari și proprietari de apartamente.

De asemenea, este recomandat să verificați lunar facturile emise de marii furnizori. Acest lucru vă va ajuta să identificați mai rapid eventuale facturi restante sau alte probleme administrative în cadrul asociației de proprietari.

Atenție unde se duc banii din fondurile asociației

Monitorizați cu atenție utilizarea fondurilor asociației de proprietari și solicitați administratorilor să prezinte lunar rapoarte cu încasările și cheltuielile.

De asemenea, asigurați-vă că angajarea instalatorilor, electricienilor, firmelor de hidroizolații, de curățenie sau pentru amenajarea spațiilor verzi se face într-un mod transparent și este discutată în cadrul ședințelor.

Viața la bloc implică monitorizarea atentă a extrasului de cont și prevenirea oricăror abateri financiare

Cereți periodic o copie a extrasului de cont al asociației pentru a supraveghea încasările și plățile. Aceasta vă va permite să identificați rapid orice abateri sau cheltuieli nejustificate.

Fiind mereu la curent cu informațiile veți putea evita situațiile în care achitați mai mult decât ați consumat. Prin urmare, este crucial să fiți responsabili și să solicitați în mod regulat documente actualizate și situații ale plăților de la administrator.