Cu ajutorul unei hărți, putem vedea cum s-au schimbat continentele. Un inginer de la Google a creat Dinosaur Pictures

Cu ajutorul unei hărți, putem vedea cum s-au schimbat continentele. Un inginer de la Google a creat Dinosaur Pictures Sursa: EVZ

Dinosaur Pictures realizează ilustrații realiste, de înaltă calitate, ale dinozaurilor și a altor creaturi antice. De asemenea, arată unde se afla orașul natal în perioada dinozaurilor, precum și în alte perioade de timp de pe Pământul antic.

Un nou site web permite utilizatorilor să-și identifice orașul natal și apoi să vadă unde era situat în timpul dinozaurilor, precum și în alte perioade de timp de pe Pământul antic. În plus, harta arată, de asemenea, cum s-au schimbat continentele de pe vremea Pământului antic și cum gheața a acoperit pământul de-a lungul istoriei.

Harta a fost creată cu ajutorul datelor și cercetărilor de la Northern Arizona University, spune Ian Webster, fostul inginer Google care se află în spatele acestui proiect.

Vezi unde era casa ta pe vremea dinozaurilor

La prima vedere, Ancient Earth Globe (dinosaurpictures.org/ancient-earth) pare un mic truc. Alături, este un meniu care te trimite înapoi între 20 de milioane și 750 de milioane de ani. Există o bară de căutare, pentru a ajuta la localizarea orașelor. Selectați un oraș și o dată și puteți vedea cum ar fi putut arăta locul în diferite puncte din trecutul Pământului. Aveţi posibilitatea să vă jucaţi pe site-ul dinosaurpictures.org.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este un software aprofundat, care prezintă în profunzime modul în care Pământul antic a evoluat și s-a schimbat pentru a deveni planeta pe care o cunoaștem și o vedem astăzi, și chiar modul în care a evoluat viața antică. Există, de asemenea, mai multe opțiuni pentru a prezenta norii, pentru a-i face mai luminoși și chiar pentru a arăta ecuatorul pentru a vedea mai ușor schimbările și cât de masive au fost acestea pe măsură ce continentele și masele terestre s-au deplasat.

Cu ajutorul hărții, puteți vedea cu ușurință unde se aflau statele lumii

Această hartă cuprinde inclusiv Regatul Unit, Statele Unite, Africa, Europa, Australia, Rusia, China și multe altele. Sincer, este cu adevărat intrigant să vezi cât de mult s-a schimbat Pământul din acele vremuri străvechi și chiar pune totul în perspectivă.

Globul prezentat pe site este complet rotativ, permițându-vă să îl rotiți ca pe un glob independent. De asemenea, vă va dezvălui ce dinozauri trăiau în apropiere, în zona pe care ați căutat-o, prezentând inclusiv tipurile de fosile care încă mai pot fi găsite în zonă. Dacă v-ați întrebat vreodată unde se afla casa dvs. în acele vremuri străvechi de pe Pământ, această hartă vă poate ajuta să aflați câteva răspunsuri.

Harta este construită pe o altă hartă realizată de geologul și paleogeograful Christopher Scotese, care ajută la vizualizarea modelelor geologice. Toate acestea se îmbină foarte bine, creând un instrument ușor de utilizat, scrie bgr.com. Pentru a căuta dinozauri introduceți datele pe care le doriţi pe site-ul dinosaurpictures.org.