A auzit o fată urlând şi a văzut cum 5 bărbaţi o agresau. John Nixon, de 88 de ani, veteran englez, n-a mai stat pe gânduri: în loc să plece nepăsător s-a lansat asupra derbedeilor, punându-i pe fugă. ''Cuvântul teamă nu face parte din dicţionarul meu'',  a afirmat apoi bătrânul, care în luptă a pus în practică tehnicile învăţate în timpul antrenamentelor militare. Episodul s-a petrecut la Kentish Town, în nordul Londrei.

''Primul meu gând a fost acela de a le distrage atenţia dela fată. Am urlat cu putere: ''Lăsaţi fata în pace!'', a povestit Nixon pentru ziarul londonez 'Evening Standard'. ''Atunci ei s-au întors către mine şi mi-au zis : 'Bine, atunci vom lua banii tăi în locul celor ai fetei'. Eu am răspuns :''N-aveţi cum!''. Băieţii de vârsta lor fac multe bravuri, dar nu se aşteptau la o anumită surpriză''.

Surpriza a fost aceea de a se afla în faţa unui om de 88 de ani, puternic şi combativ. Nixon a făcut parte din commando în anii '40, înainte de a-şi efectua servicul militar într-o unitate specială care combătea în Coreea în anii '50-'53. Ştie foarte bine, deci, cum să se apere şi cum să apere alte persoane. ''Am lăsta unul dintre derbedei în stare de semi conştienţă cu o lovitură de karate, l-am făcut pe altul Ko, dar apoi unul dintre ei a scos un cuţit şi a trebuit să-l înfrunt. Încercam să-l dezarmez dar între timp m-a rănit, era atâta sânge…Spre norocul meu rănile erau superficiale''.

După ce i-a pus pe fugă pe raufăcători, bătrânul a primit îngrijiri. Dar a afirmat că nu regretă cele întâmplate: ''Singurul meu gând era acela de a ajuta femeia. De-a lungul vieţii am fost împuşcat în picior, am fost muşcat de şerpi, am fost alături de moarte de multe ori, iar situaţia aceasta nu-mi provoca griji. Fata, apoi, a fugit urlând de spaimă, dar sper că se simte bine acum''.