Evenimentul Zilei > Social > Veste proastă pentru fanii filmului „Lord of the Rings”. Conducerea Amazon a luat o decizie incredibilă
Veste proastă pentru fanii filmului „Lord of the Rings”. Conducerea Amazon a luat o decizie incredibilă

Veste proastă pentru fanii filmului „Lord of the Rings”. Conducerea Amazon a luat o decizie incredibilă

Spre dezamăgirea fanilor din întreaga lume, dacă primul sezon al serialului inspirat de opera lui Tolkien a fost filmat în paradisul Pacificului, Noua Zeelandă, al doilea sezon se mută în Marea Britanie.

Parcul Național Tongariro și lacurile sale de smarald, unde au fost filmate câteva dintre cele mai impresionante scene mitice din Stăpânul inelelor, nu au fost un motiv suficient pentru ca Amazon să-și cheltuaiscă tot în Noua Zeelandă cele 258 de milioane de euro alocate pentru producția noului sezon.

Conducerea gigantul american Amazon a hotărât să mute filmările. Echipele de filmare au aflat vestea cu numai 20 de minute înainte ca informația să fie dată publicității. Al doilea sezon al celei mai bine finanțat serial din lume va fi filmat în Marea Britanie

. O lovitură grea pentru economia Noii Zeelande

Conducerea Noii Zeelande conta pe faptul că Amazon va filma aici mai multe sezoane ale serialului. Chiar dacă sunt bani mulți la mijloc, pe neo-zeelandezi nu-i interesa numai miza financiară. Ei ar dori să se poziționeze ca unul dintre liderii mondiali ai industriei cinematografice, în special în ceea ce privește efectele speciale digitale.

Și sectorul turistic a mizat pe acest serial inspirat pe opera lui Tolkien pentru a se relansa odată ce pandemia de Covid-19 se va încheia. Faimoasa trilogie de film a regizorului din Noua Zeelandă, filmată în întregime în acest arhipelag, declanșase înainte de pandemie un adevărat boom turistic. În fiecare an, milioane de turiști vizitau țara pentru a descoperi peisajele splendide ale „Pământului de Mijloc”, tărâmul imaginar în care se desfășoară acțiunea din „Hobbitul” și „Domnul inelelor”.

Din păcate, imediat ce filmările pentru primul sezon s-au încheiat, iar premiera a fost programată pentru septembrie 2022, Amazon a anunțat achimbarea. „Vrem să mulțumim oamenilor din Noua Zeelandă și guvernului … pentru că au oferit serialului Lord of the Rings un loc uimitor pentru a începe această călătorie epică”, a transmis Vernon Sanders, vicepreședintele Amazon Studios.

Amazon a cheltuit 600 de milioane de dolari în Noua Zeelandă

Vestea a fost primită cu tristețe de guvernul neo-zeelandez. Ministrul dezvoltării economice din Noua Zeelandă, Stuart Nash, care oferise Amazon un ajutor substanțial pentru a rămâne, s-a declarat „dezamăgit”, subliniind în același timp că industria filmului este „incredibil de competitivă și foarte mobilă”.

Ministrul a amintit, însă, că Amazon a cheltuit 660 de milioane de dolari în Noua Zeelandă pentru a filma un serial care să depășească succesul obținut de HBO cu „Urzeala Tronurilor” .

Guvernul urma să ramburseze 25% din acest buget, dar acest procent va fi redus la 20% din cauza relocării filmărilor. Amazon a declarat că această mișcare face parte din strategia sa de expansiune din Marea Britanie, unde sunt filmate multe dintre producțiile sale, scrie Le Figaro.