Evenimentul Zilei > Politica > Veste mare pentru milioane de români. O deputată din PSD confirmă: „Vom avea acţiuni concrete”
Veste mare pentru milioane de români. O deputată din PSD confirmă: „Vom avea acţiuni concrete”

Veste mare pentru milioane de români. O deputată din PSD confirmă: „Vom avea acţiuni concrete”

Într-o declarație de presă, deputata Cristina-Elena Dinu (din grupul parlamentar al PSD) a reaminitit românilor că revenirea social-democraților la guvernare are legătură cu asigurarea unui trai decent pentru majoritatea românilor.

„Prin Programul de guvernare, PSD s-a angajat să păstreze facilităţile fiscale destinate domeniilor strategice ale economiei, precum construcţiile şi industria IT&C, în vederea stimulării activităţii acestora.

De asemenea, susţinerea economiei se va face simţită şi prin introducerea unor scheme de ajutor, atât pentru IMM-uri, cât şi pentru companiile mari.

Măsurile vizate de PSD se referă, îndeosebi, la susţinerea produselor cu valoare adăugată ridicată şi, în consecinţă, vom asista la atragerea de venituri mai mari către companiile locale, ceea ce va însemna implicit mai mulţi bani la bugetul de stat.

Măsuri pentru protejarea românilor care primesc salariul minim

În paralel însă, PSD s-a exprimat fără echivoc pentru adoptarea unor măsuri clare în vederea protejării milioanelor de români, angajaţi la stat sau privat, cu precădere cei care primesc în prezent salariul minim pe economie.

foto: facebook.com/cristinaelena.dinu.5

Acest sprijin va ajuta angajatorii să achite salariaţilor contribuţiile sociale la pensii şi sănătate. Ne pronunţăm, de asemenea, pentru reglarea în regim de urgenţă a restanţelor existente în aceste paliere, astfel încât salariaţii să beneficieze de serviciile medicale obligatorii oferite de stat, precum şi să aibă garanţia privind achitarea tuturor contribuţiilor aferente pensiei.

În mod categoric, PSD a intrat în această guvernare pentru a creşte calitatea vieţii românilor şi nivelul de trai al acestora. Pentru îndeplinirea acestui deziderat, vom avea acţiuni concrete în vederea creşterii colectării veniturilor la buget, dar şi pentru majorarea eficienţei demersurilor împotriva evaziunii fiscale.

Țările din UE, sursă de inspirație pentru social-democrați

foto: cdep.ro

O soluţie în acest sens va fi luată după modelul ţărilor din Uniunea Europeană, prin implementarea unui sistem numit ”Radarul mărfurilor”, o aplicaţie informatică care va monitoriza toate tirurile ce aduc mărfuri în România.

În acelaşi timp, vom introduce obligativitatea facturii electronice, preponderent în domeniile cu un grad ridicat al evaziunii. În acelaşi context, vom impune, totodată, prevederea cântăririi mărfii la livrare, astfel încât acest fenomen să fie diminuat.

În această perioadă dificilă, consider că avem nevoie în mod cert de solidaritate în toată societatea românească, scopul fiind garantarea unui trai decent pentru majoritatea românilor″, se arată pe cdep.ro, site-ul Camerei Deputaților.