Liviu Dragnea va afla săptămâna viitoare dacă va fi eliberat condiționat. Avizul pentru analiza ce va fi făcută de comisie a fost dat, azi, și e pozitiv.
Liviu Dragnea, fost președinte al Partidului Social Democrat (PSD), ar putea să fie eliberat și să petreacă Paștele acasă. Astăzi a fost dat aviz pozitiv, iar eliberarea va fi analizată săptămâna viitoare, marți, de comisia de specialitate.
Cererea lui Dragnea a primit aviz pozitiv
Comisia de eliberări condiționate de la penitenciarului Jilava a dat aviz favorabil pentru cererea ce fusese depusă de Liviu Dragnea. La data de 12 aprilie fostul lider PSD a depus o cererea de eliberare condiţionată.
Liviu Dragnea a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), în 2019, la trei ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Dosarul întocmit de DNA politicianului a vizat instigarea la abuz în serviciu. Dragnea a încearcat să mai obțină zile libere prin munca efectuată în penitenciar.
Ce declara Liviu Dragnea după condamnarea inițială, cea din 2018
„Despre sentința de ieri: am fost târât în acvest dosar pe baza declarațiilor a două doamne, inclupate în dosar. Și-au schimbat declarațiile. Avocatul meu și alți oameni au spus că nu poate fi decât achitare. Ieri am asistat la o execuție în masă, au fost condamnați 9 oameni ca să fiu eu condamnat.
Am avut discuţie în CEx cu cele două mandate, de preşedinte PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor pe masă, în mod simbolic. Fiecare coleg şi-a exprimat liber părerea şi susţinerea şi mi-au cerut în unanimitate să nu am o abordare personală a acestei situaţii, pentru că mai importante decât mine sunt câteva lucruri - stabilitatea ţării, stabilitatea guvernării, îndeplinirea fiecărei prevederi din programul de guvernare, care a început să producă efecte pozitive şi va produce în continuare, dar şi stabilitatea partidului, pentru că riscul este uriaş, au spus ei, ca PSD să se destructureze”. Spunea Liviu Dragnea, în anul 2018, după prima condamnare primită în acest dosar. Decizia avea să fie menținută și la ÎCCJ.