Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste EXCELENTĂ pentru bugetari. O nouă mini-vacanță se apropie
Veste EXCELENTĂ pentru bugetari. O nouă mini-vacanță se apropie

Veste EXCELENTĂ pentru bugetari. O nouă mini-vacanță se apropie

În ședinta de joi, Guvernul va adopta o hotărâre potrivit căreia şi ziua de 2 iunie să fie liberă, potrivit unor surse guvernamentale. Astfel, bugetarii vor avea o minivacanţă de cinci zile între 1 şi 5 iunie.

Guvernul va lua decizia de a da liber bugetarilor pe 2 iunie pentru a se face o ”punte” între mai multe zile libere nelucrătoare declarate prin lege. Concret, ziua de 1 iunie este declarată sărbatoare legală. Urmează 2 iunie, iar 3 şi 4 iunie sunt sâmbătă şi duminică. Ziua de 5 iunie, luni, este tot o sărbătoare legală nelucrătoare – cea de-a doua zi de Rusalii.

Românii au 14 zile libere în 2017, stabilite pentru sărbători publice sau religioase, cu două zile mai mult faţă de anul trecut, dintre care doar trei pică în weekend.

Codul Muncii prevede că, prin hotărâre a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie, scrie Mediafax.