Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste bună pentru bolnavii de cancer din Constanța. Spitalul Județean va fi dotat cu echipament de radioterapie
Veste bună pentru bolnavii de cancer din Constanța. Spitalul Județean va fi dotat cu echipament de radioterapie

Veste bună pentru bolnavii de cancer din Constanța. Spitalul Județean va fi dotat cu echipament de radioterapie

Cinci spitale din România, printre care și Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”, Constanta, vor fi dotate cu echipamente de radioterapie, în valoare totală de peste 10 milioane euro, pentru tratarea pacienților cu boli oncologice. Bolnavii de cancer din Constanța sunt nevoiți, de peste doi ani, de când secția de Radioterapie a Spitalului s-a închis din cauza aparaturii depășite, să meargă la București sau la clinici private din țară.

Spitalele Județene Constanța, Galați și Baia Mare, Spitalul Universitar de Urgență Elias și Institutul Oncologic București sunt cele cinci unități pentru care, astăzi, s-au semnat contractele de furnizare a echipamentelor de radioterapie între Ministerul Sănătății și  asocierea formată de Elekta Limiterd UK și  SC Medlimpex 95 SRL La eveniment au fost prezenți prezenți președintele Consiliului Județean, Marius Țuțuianu și managerul Spitalului Județean de Urgență, Constanța, Cătălin Grasa. Contractul prevede furnizarea către Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” de echipamente pentru radioterapie, respectiv accelerator linear de particule, computer tomograf simulator, precum și alte dotări specifice.

“Această aparatură era vitală pentru județul Constanța. Avem peste 22.000 de locuitori cu această boală cruntă. Spitalul Județean Constanța deservește în mare parte și județul Tulcea. Este important că, începând de acum încolo, bolnavii vor face acest tratament în Constanța”, a declarat  președintele CJ Constanța,  Horia Țuțuianu. Iar managerul spitalului județean, Cătălin Grasa,  explicat pentru EVZ că echipamentul, în valoare de cel puțin două milioane de euro, va fi amplasată în bunkerul deja existent în secția de Radioterapie a spitalului. “Va deveni funcțional undeva la mijlocul anului viitor. Imediat după semnarea contractului, echipamentele intră pe banda de producție. Ele nu sunt în stoc, fiind foarte scumpe. Timp în care  noi o să renovăm spațiile din secția de Radioterapie”

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: