Evenimentul ZileiEVZ SpecialVeste-bombă pentru toți cei care au mașini în leasing. Ce modificări s-au făcut la contract după noua lege

Veste-bombă pentru toți cei care au mașini în leasing. Ce modificări s-au făcut la contract după noua lege

Veste-bombă pentru toți cei care au mașini în leasing. Ce modificări s-au făcut la contract după noua lege
Legea privind darea în plată pentru mașinile luate în leasing a fost promulgată, iar proprietarii care au mașini cumpărate în acest regim de contract, au motive de bucurie.
Legea privind darea în plată a mașinilor luate în leasing a fost promulgată şi este o mare victorie pentru toţi cei care au maşini luate în leasing. Vestea-bombă a fost dată de senatorul PSD, Daniel Zamfir unde susţine că legea este o mare victorie pentru toţi cei care au mașini în leasing.

Ce a fost eliminat din noua lege

Astfel abuzul firmei de leasing sau a recuperatorului care, de cele mai multe ori, valorificau maşina la un preţ mult subevaluat a fost eliminat.
Mai mult, senatorul a vorbit despre avantajele pe care le vor avea cei care cumpără mașini în leasing, odată cu promulgarea noii legi, şi spune:
„Cu această ocazia Legea 83 consfințește că acest contract de leasing nu mai este titlu executoriu, iar ultilizatorul contractului de leasing va fi implicat în procedura de valorificare a bunului. Să nu mai existe acea practică pe care o împământenise firma de recuperări, să vândă bunul respectiv la un preț mult subevaluat. Am pus capăt. Avem garanție că lucrurile vor stă altfel și nu va mai fi acea datorie uriașă pusă în cârca consumatorului”, a spus Daniel Zamfir la Antena 3.

Ce avantaje au cei cu contracte de leasing

În opinia senatorului PSD, această nouă lege îl ajută enorm pe cel care a luat maşina în leasing. Se elimină abuzul firmei sau a recuperatorului de a valorifica maşina la un pret mic.

Daniel Zamfir: „O veste cu adevărat bună pentru toți consumatorii care au mașini în leasing! Legea 83/2021 anulează titlul executoriu asupra contractului de leasing și acordă utilizatorului preempțiune în valorificarea bunului, tocmai pentru a obține prețul corect în vedere stingerii datoriei față de finanțator.

Astfel, eliminăm abuzul firmei de leasing sau a recuperatorului prin care valorificarea mașinii se făcea la un preț mult subevaluat iar diferența o suportă consumatorul. După șase luni de la adoptare, cu toată opoziția și piedicile pluseriștilor și peneliștilor – apărătorii IFN-urilor și recuperatorilor – facem dreptate oamenilor!”, a scris senatorul Danile Zamfir pe pagina sa de Facebook.


Accesează: