Evenimentul Zilei > International > Versace ameninţă suveranitatea naţională a Chinei. Breaking News
Versace ameninţă suveranitatea naţională a Chinei. Breaking News

Versace ameninţă suveranitatea naţională a Chinei. Breaking News

Polemică din China a plecat de la un t-shirt al celebrei case de modă Versace. Presa a denunţat că pe tricoul vândut de Versace în China apar nume de oraşe cu apartenenţă greşită. Iar pe reţelele de socializare Casa Versace este acuzată ca a atentat la suveranitatea naţională.
„Îmi pare foarte rău pentru nefericita eroare” scrie Donatella Versace pe Facebook „niciodată n-am dorit să atentăm la suveranitatea naţională a Chinei”.

Pe tricoul Versace erau tipărite nume de oraşe diferite, printre care capitale şi alte mari oraşe europene şi americane, iar  Macao şi Hong Kong erau însă indicate ca state independente. După revolta de pe reţelele de socializare, actriţa chineză Yang Mi ha a hotărât să întrerupă colaborarea cu Versace, acuzând-o că vrea să atenteze la suveranitatea naţională.

Versace a făcut cunoscut că a retras tricourile din magazine şi că le-a distrus
Îmi pare foarte rău pentru nefericita eroare care a fost făcută de firma noastră şi despre care se discută pe diferitele canale media”,  scrie Donatella pe profilul firmei. „Niciodată n-am dorit să arătăm lipsă de respect faţă de suveranitatea naţională a Chinei şi pentru aceasta am dorit să cerem personal scuze pentru o asemenea greşeală şi pentru problemele cauzate”.
Firma face cunoscut printre altele că „verificăm acţiunile pentru a îmbunătăţi felul în care operăm zilnic pentru a deveni mai conştincioşi şi conştienţi„.
Anul trecut, în toamnă, Casa de modă Dolce e Gabbana a avut de asemenea conflicte cu chinezii pentru un spot ofensiv care a dus la scuzele firmei şi anularea unor parade de modă, titrează Huffingtonpost.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: