Marcel Vela pregătește o serie de măsuri de reorganizare a Ministerului Afacerilor Interne, care va cuprinde și reducerea anumitor posturi de coducere cu slarii foarte mari, în scopul eficientizării activității.

„Pot să spun despre ce am discutat cu Jandarmeria, care este de acord să copieze modelul Poliţiei de Frontieră, adică să existe o comandă regională care să aibă în subordine mai multe inspectorate actuale, având în vedere faptul că va fi mai eficientă comunicarea, tot ceea ce ţine de organizare şi de acţiunile operative. Pentru minister va fi bine, pentru că se reduc anumite posturi de conducere, cu salarii foarte mari, rămânând astfel economii financiare pentru alte cheltuieli, cum ar fi dotarea poliţiştilor sau modernizarea unor dotări”, a declarat Vela.

El a precizat că principiul acestei eficientizări este legat de faptul că „cetăţenii trebuie să simtă că Ministerul Afacerilor Interne este alături de ei, să-l aprecieze şi (…) MAI să crească de la 30% la cât mai mult, pentru că MAI, dincolo de a fi o instituţie, este o necesitate pentru toţi românii”.

Vela a exemplificat şi a spus că săptămâna trecută a discutat despre programarea bugetară, fiind foarte greu să se comunice cu 40 de directori economici de la direcţiile din ţară.