Vasile Dîncu: În anumite momente, nici puşcăria, nici DNA nu au efectul total asupra sistemului de sănătate

Vasile Dîncu: În anumite momente, nici puşcăria, nici DNA nu au efectul total asupra sistemului de sănătate

Corupţia din sistemul administrativ nu este o noutate, inclusiv în domeniul sănătăţii, şi se pare că, în anumite momente, nu poate fi înlăturată total nici prin condamnări la închisoare, nici prin anchete ale DNA, a susţinut vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Bistriţa, vicepremierul Vasile Dîncu, aflat într-o vizită la Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa, alături de comisarul european Corina Creţu, informează Agerpres.

Potrivit lui Dîncu, în momentul preluării mandatului de către actualul ministru al sănătăţii, acesta a găsit în minister foarte mulţi angajaţi cercetaţi penal sau chiar arestaţi. 

"Când a ajuns domnul Cadariu la minister, primul lucru s-a întors la noi, la sediul Guvernului şi ne-a spus că la el cei mai mulţi sunt arestaţi preventiv din minister, alţii sunt în procese, alţii sunt în puşcărie, deci nici nu avea cu cine să lucreze în multe direcţii. Se pare că, în anumite momente, nici puşcăria, nici DNA nu au efectul total asupra sistemului. Cred că trebuie să regândim sistemul medical de la noi, dar să ne gândim cu sinceritate şi să punem resurse acolo", a spus Dîncu. 

Viceprim-ministrul consideră că acest fenomen al corupţiei poate fi controlat prin o mai mare grijă acordată angajărilor în sistem, salariilor oferite şi resurselor alocate de la nivel local sau judeţean în vederea susţinerii unor investiţii. 

În ceea ce priveşte scandalul dezinfectanţilor din spitale, Vasile Dîncu a apreciat că acesta este legat de unele erori din sistem, care avea nevoie să fie descoperit şi pentru care trebuie găsite soluţii adecvate. 

"Cred că acest scandal trebuie privit ca pe un scandal din cadrul unor erori de sistem. Noi ne uităm la cazuri particulare, cum este cazul acesta, pe care l-a descoperit un jurnalist. Cred că sunt foarte multe asemenea lucruri în sistemul de sănătate şi acestea trebuie descoperite, trebuie să facem o analiză la ceea ce se întâmplă şi să găsim soluţii la asta. Nu cred că a descoperi acum că se întâmplă nişte lucruri înseamnă o responsabilitate imediată pentru ministrul care are în acest moment acest portofoliu. Sper că vom reuşi să facem câteva schimbări legislative importante, care să ne facă să putem să evităm asemenea lucruri. Corupţia din sistemul administrativ din România nu este o noutate pentru noi şi trebuie să facem ce se poate pentru ca să dispară în anii care vin", a declarat Vasile Dîncu.

Ne puteți urmări și pe Google News