Varianta indiană a SARS-CoV-2 se răspândește rapid în Germania. „Va deveni dominantă până la toamnă”

Varianta indiană a SARS-CoV-2 se răspândește rapid în Germania. „Va deveni dominantă până la toamnă”

Directorul Institutului de Boli Infecţioase Robert Koch a avertizat că varianta indiană a SARS-CoV-2 (delta), a cărei contagiozitate este cu mult mai mare decât a celorlalte variante, urmează să devină majoritară în Germania cel mai târziu în toamnă.

Varianta indiană a SARS-CoV-2 (delta), a cărei contagiozitate este cu mult mai mare decât a celorlalte variante, urmează să devină majoritară în Germania cel mai târziu în toamnă. Anunțul a fost făcut vineri de Lothar Wieler, directorul Institutului de Boli Infecţioase Robert Koch (RKI).

Lothar Wieler îndeamnă populaţia să continue să poarte mască de protecţie în interior şi să se vaccineze.

„Varianta Delta reprezintă aproximativ 6% din infecții, dar ponderea este în creștere", a declarat Lothar Wieler, șeful Institutului german pentru boli infecțioase Robert Koch, referindu-se la varianta de Covid identificată prima dată în India.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu este o întrebare dacă Delta va deveni dominantă, ci o întrebare când”, a adăugat el. „Va domina cel târziu în toamnă” a mai spus acesta, potrivit Reuters.

Până acum, aproximativ 51% dintre germani au fost vaccinaţi cu o primă doză de vaccin împotriva Covid-19, iar aproximativ 30% au fost vaccinaţi cu două doze, a anunţat ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn. Germania a înregistrat de la declanşarea pandemiei 3.718.955 de cazuri şi un total de 90.179 de decese asociate COVID-19.

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de CureVac a eșuat

Joi, compania germană de biotehnologie CureVac a anunțat că principalul său vaccin împotriva Covid-19 are o eficienţă de doar 47%. Datele au fost furnizate de o analiză intermediară a unui studiu clinic la scară mare. Acestea arată că serul nu îndeplineşte, în acest stadiu, criteriile necesare pentru a se continua demersurile.

Vaccinul CureVac, care folosește tehnologia ARN mesager, ”a atins o eficienţă preliminară de 47% împotriva Covid-19, indiferent de gravitatea bolii, şi nu îndeplineşte criteriile statistice de succes pre-specificate”, a anunţat miercuri într-un comunicat laboratorul german, care a semnat un contract important cu Uniunea Europeană (UE).

Gigantul GlaxoSmithKline (Gsk) anunțase că va colabora cu compania germană de biotehnologie CureVac. Proiectul presupunea producerea vaccinului cu ARN mesager al acesteia (CureVac a încheiat  un acord şi cu Bayer) și pentru a dezvolta împreună un altul ce vizează noi variante ale SARS CoV-2. Acordul, este în valoare de peste 150 de milioane de euro.