Vara europeană aduce creşteri ale cazurilor de Covid-19 şi haos turistic! 

 Vara europeană aduce creşteri ale cazurilor de Covid-19 şi haos turistic! 

Optimiștii s-au înșelat, vara nu a adus stingerea pandemiei Covid-19. În Uniunea Europeană asistăm la o creștere a numărului de cazuri și, pe cale de consecință, la mari probleme pentru turism. Iată ce scrie bloomberg.com!

"Deşi vara aceasta ar fi trebuit să ofere speranța că epidemia de coronavirus va fi pusă sub control în Europa, creşterea cazurilor pe întregul continent și haosul predominant în ceea ce priveşte călătoriile le-au oferit guvernelor o îngrijorătoare imagine a realităţii.

Din Franța până în Ucraina, numărul de teste pozitive pentru Covid-19 crește vertiginos, întrucât din ce mai multe persoane au hotărât să plece în concediu după relaxarea măsurilor restrictive. Germania a raportat cele mai multe cazuri noi din luna mai încoace, în timp ce Franța declară că situația se înrăutățește, în special în orașele Paris și Marsilia. Grecia înregistrează, de asemenea, cea mai mare creștere zilnică a infectărilor de la începutul pandemiei.

Guvernul britanic a adăugat Franța și Olanda pe o listă de țări la întoarcerea din care oamenii trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. Acţiunile în domeniul turismului s-au prăbuşit. În Europa de Est, care fusese afectată mai puțin, unele țări au ajuns la un număr record de cazuri zilnice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șeful Agenției de Sănătate a Franţei, Jerome Salomon, a declarat că reuniunile mari de familie, precum nunțile, dar și locurile de muncă sunt locuri predilecte de contagiere. „Numai faptul că sute de tineri sunt spitalizați provoacă în sine o îngrijorare”, a declarat Salomon pentru France Inter. El a îndemnat oamenii să respecte distanțarea socială pentru a se evita o criză precum cea din martie și aprilie, prin care „nimeni nu vrea să mai treacă din nou”. 

De la început a fost un mare pariu, întrucât țările au încercat să-și deschidă economiile într-un efort de a atenua prăbuşirea economică în curs. Să ceară închiderea companiilor şi ca oamenii să stea iar în casă sunt lucruri pe care conducătorii politici ezită să le pună din nou în aplicare, având în vedere previziunile economice sumbre și milioanele de locuri de muncă aflate în pericol, în special în turism.

 

Avertisment spaniol

 

În timp ce infectările continuă să crească în Spania, principala asociaţie a antreprenorilor a avertizat joi că un eventual al doilea lockdown va avea consecințe catastrofale și a cerut guvernului să promoveze utilizarea unei noi aplicații dezvoltate de Ministerul Economiei pentru a urmări cazurile de Covid-19. Numărul de cazuri noi în Spania a ajuns la cel mai ridicat nivel din 25 mai încoace, când guvernul și-a schimbat metodologia de raportare a datelor.

În Marea Britanie, premierul Boris Johnson a ridicat măsurile restrictive, deși era îngrijorat să nu declanșeze un al doilea val de cazuri, din cauza sosirilor din străinătate. Guvernul său se confruntă deja cu o anchetă  în legătură cu modul de gestionare a crizei după ce Marea Britanie a înregistrat cel mai mare număr de decese din Europa.

Sute de mii de turiști britanici se confruntă acum cu obligația de a sta în carantină la întoarcerea lor acasă, după ce guvernul a adăugat Franța, Olanda și Malta pe lista destinațiilor problematice.

Noile reguli, care au intrat în vigoare de sâmbătă, de la ora 4:00, este posibil să provoace o stare de haos în ceea ce priveşte biletele de avion, tren şi feribot pentru cei 160.000 de britanici care se află în prezent în concediu în Franța. Guvernul francez a declarat că decizia este regretabilă și a avertizat că va duce la acțiuni reciproce.

„Prioritatea maximă trebuie să fie protejarea a ceea ce am câştigat cu greu în direcţia controlării virusului și să nu reimportăm virusul pe măsură ce oamenii se întorc acasă”, a declarat, pentru Times Radio, Grant Shapps, secretarul pentru transporturi al Marii Britanii. „Este o problemă de sănătate publică pe care pur și simplu nu o putem ignora".

 

"Risc calculat”

 

În iunie, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a vorbit despre asumarea unui „risc calculat” în a permite vizitatorilor străini să se întoarcă pe plajele și în stațiunile țării.

După creşterea serioasă a numărului de cazuri, guvernul său a ordonat închiderea barurilor, restaurantelor și cluburilor la miezul nopții în regiunea Atena și a stabilit o limită maximă de 50 de persoane la evenimentele sociale, cum ar fi nunțile, mai ales în zonele afectate de coronavirus. Problema o reprezintă tinerii care se întorc în marile zone urbane după vacanțele petrecute în insule, a declarat vineri ministrul adjunct pentru Protecția Cetățenilor, Nikos Hardalias.

În Grecia și Croația, două țări din Uniunea Europeană care se bazează cel mai mult pe turism, au existat îngrijorari că virusul va fi importat. Croația a înregistrat joi 150 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mult de până acum. Între timp, Austria a transmis, începând cu data de 17 august, un avertisment de călătorie în Croația, una dintre destinațiile importante de vacanță și țara de origine a multor imigranți în Austria.

Într-adevăr, estul continentului înregistrează un număr tot mai mare de cazuri de Covid-19 în ultimele zile, în special în Ucraina și România. Vineri, Ucraina a raportat un număr record de noi infectări într-o singură zi pentru a șasea oară în această lună.

România a raportat al doilea cel mai mare număr zilnic de cazuri de la începutul pandemiei. Ţara cu cel mai mare număr de decese din Europa de Est a raportat, de asemenea, vineri 44 de decese, după ce joi a atins un nou record.

Polonia, a cărei populație de 38 de milioane este aproape de două ori mai mare decât cea a României, înregistrează, de asemenea, o creștere a infectărilor, 832 de cazuri vineri, fiind al doilea cel mai mare număr zilnic. Ministerul Sănătății învinuiește mai ales nunțile pentru această recrudescenţă a cazurilor ", scrie Bloomberg.

 

Traducerea: Rador