Evenimentul Zilei > Justitie > Vanghelie distruge călăii de la DNA. Dezvăluiri din dosarul orchestrat de procurori
Vanghelie distruge călăii de la DNA. Dezvăluiri din dosarul orchestrat de procurori

Vanghelie distruge călăii de la DNA. Dezvăluiri din dosarul orchestrat de procurori

Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5, îi demască pe procurorii de la DNA care l-au hărțuit timp de 2 ani în timpul unui dosar instrumentat.

„Deci as vrea un pic sa fiti atenti, sa fac o mica paralela cu dosarul pe fond, care este plimbat de 5 ani de zile. Sunt la Tribunalul Bucuresti, la al saselea judecator. Am pus oameni de specialitate sa se uite: in ultimii 100 de ani, n-a existat un caz sa se ajunga la sase judecatori. V-am pus in mapa dumneavoastra doua declaratii de la ultimii martori. Unul dintre ei se considera un posibil denuntator al meu. Unul dintre ei se considera ca este si neam cu mine, si el imi transforma mie banii. O sa vedeti acolo: am fost chemat, am fost amenintat ca voi face 10 ani de puscarie, mi-a fost nevasta chemata, mi-a fost soacra chemata, ne-au spus ca ni se iau toate casele si ca voi ajunge pe drumuri. ‘Singura sansa [e cea] de colaborare cu noi, ca sa poti sa scapi, daca vrei’. Doi ani de zile la rand, in timpul procesului, in timp ce eram la Tribunalul Bucuresti, acest baiat – fortat de imprejurari si amenintat – a trebuit sa puna tehnica pe el, sa se duca la peste 50 de persoane si sa incerce sa-i inregistreze.

La intrebarea pe care am pus-o (‘Puteti sa spuneti numarul celor care ati incercat sa-i inregistrati si ce ati inteles dumneavoastra de la Directia Nationala Anticoruptie? De ce v-au trimis sa-i inregistrati pe acesti oameni, care n-aveau legatura cu primaria?’), a spus: ‘Asa mi s-a zis. Daca vreau sa scap, asta este singura solutie’. Cand l-am intrebat numarul, s-a rosit la fata. I-am spus: ‘Domnu’ Mircea (n.r. Mircea Sorin Niculae), astazi va gasiti, dupa atatia ani de zile, cand dumneavoastra aveti curaj sa spuneti adevarul. Spuneti-i doamnei presedinte [de complet] adevarul! Numarul este foarte important, ca instanta sa-si dea seama modul de comportament si cum gandeau si cum puneau in practica ca sa ne bage-n puscarie pe toti!’ Zic: ‘Peste 20 sunt putini si peste 50 sunt multi? Puteti sa spuneti barem asa?’ ‘Sunt multi’. Adica peste 50. Deci dumneavoastra va dati seama?

Un alt martor (un ospatar) vine si declara acum doi ani jumate: ‘N-a fost Marian Vanghelie, nu i-a platit nimeni masa lui Marian Vanghelie, nu s-a intamplat cu Marian Vanghelie’. Ce credeti? A doua zi, i-au facut dosar pe marturie mincinoasa, ducandu-l pe acest Nicolae Mircea, chemandu-l in timpul procesului, dupa doi ani, in timp ce ne judecam, dupa ce am stat zeci de zile sub control judiciar, il chemau pe domnul Mircea, ii puneau cablare si l-au trimis dupa ospatar, sa-l santajeze, sa-l inregistreze. Incercau sa-i faca dosar de marturie mincinoasa.

Dintre dosarele in care am avut clasare, la unul dintre ele nici nu am fost vreodata anuntati: daca am fost ascultati, daca am fost urmariti, daca am fost filati, daca ni s-a pus tehnica in sediile noastre… Eu va spun ca s-au intamplat lucrurile astea ilegal, fara sa fim anuntati”, a mai povesti acesta.

Marian Vanghelie face și mai multe dezvăluiri pe site-ul personal

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: