Valurile de căldură durează mai mult și cresc ca temperaturi

Valurile de căldură durează mai mult și cresc ca temperaturi Canicula. Sursa foto: Pixabay

Valurile de căldură durează tot mai mult. Potrivit unui studiu, schimbările climatice aduc temperaturi tot mai ridicate pe tot globul, iar omenirea se va coace la soare deoarece temperaturi vor fi mai ridicate pe zone mai mari.

Valuri de căldură vor dura mai mult

Oamenii de știință au descoperit mai multe date despre modul exact în care încălzirea globală influențează aceste valuri de căldură pe tot globul. Schimbările climatice fac în aşa fel încât valuri de căldură uriașe se deplasează mai încet peste tot. Astfel că durează mai mult şi se înregistrează temperaturi mai ridicate pe suprafețe tot mai mari.

Din 1979, valurile de căldură globale se deplasează cu 20% mai încet. Ceea ce înseamnă că mai mulți oameni sunt afectaţi de căldură mai mult timp și se întâmplă cu 67% mai des.

În perioada 1979-1983, valurile de căldură la nivel mondial durau în medie opt zile, dar până în 2016-2020, această durată a ajuns la 12 zile, potrivit studiului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Protecția Climei, Secetă, Copac, UscatValurile de căldură. Sursa foto: Pixabay

Zonele lovite valurile de căldură

În special Eurasia a fost lovită mai puternic și pe durată mai mare. Fenomenul a încetinit cel mai mult în Africa, în timp ce America de Nord și Australia au înregistrat cele mai mari creșteri ale magnitudinii globale, care măsoară temperatura și suprafața.

La fel ca într-un cuptor, cu cât căldura durează mai mult, cu atât mai mult se gătește ceva. În acest caz este vorba de oameni, spun oamenii de ştiinţă. Echipa a efectuat simulări pe calculator care au arătat că această schimbare are loc din cauza emisiilor care captează căldura și care provin din arderea cărbunelui, a petrolului și a gazelor naturale.

Plajă, Dune De Nisip, Marea NorduluiSursa foto: Pixabay

Valuri de căldură cu consecințe grave asupra omenirii

Studiul a descoperit amprenta schimbărilor climatice prin simularea unei lumi fără emisii de gaze cu efect de seră și a concluzionat că aceasta nu ar putea produce valurile de căldură din ce în ce mai puternice observate în ultimii 45 de ani.

„Una dintre cele mai directe consecințe ale încălzirii globale este creșterea valului de căldură”, a spus Jennifer Francis, om de știință de la Woodwell Climate Research Center, care nu a făcut parte din studiu.

„Aceste rezultate pun un mare semn de întrebare asupra acestui fapt”, a mai spus cercetătorul, potrivit independent.co.uk.

articol sustinut