Evenimentul Zilei > International > Valizele cu trupurile româncelor ucise în Cipru de un criminal în serie, găsite într-un lac toxic
Valizele cu trupurile româncelor ucise în Cipru de un criminal în serie, găsite într-un lac toxic

Valizele cu trupurile româncelor ucise în Cipru de un criminal în serie, găsite într-un lac toxic

Scafandrii ciproți au identificat două valize pe fundul lacului toxic, în care criminalul a declarat că le-a aruncat pe femeia din Buzău şi pe fiica ei de 8 ani. Vor fi aduse la suprafață abia mâine şi trimise la un laborator pentru a fi analizate, potrivit digi24.

Potrivit jurnaliştilor din Cipru, ofiţerul acuzat de crime ar fi omorât cel puţin 30 de persoane, nu şapte, așa cum a declarant în fața autorităților. Poliţia vrea să redeschidă toate cazurile neelucidate de femei date dispărute.

Şeful pompierilor ciprioţi, Markos Trangolas, vorbeşte despre valizele descoperite de scafandri. „În jurul orei 10 (astăzi, n. red.), vom începe operaţiunea de a le scoate la suprafaţă, pentru a le putea verifica şi identifica”, a declarant oficialul.

Românca de 36 de ani şi fiica ei de 8 opt ar fi primele victime ale militarului. Au dispărut în septembrie 2016. O lună mai târziu, poliţia din Cipru trăgea conculuzia că cele două şi-au făcut bagajele şi au plecat. Reporterii au adus, însă, dovada că investigaţia e superficială: au filmat în apartamentul femeii şi au arătat că nimic nu lipsea, aşa că ipoteza plecării de bună-voie nu stătea în picioare.

Tulburaţi de aceste crime, ciprioţii s-au adunat în faţa palatului prezidenţial de la Nicosia şi au purtat haine de doliu. Au adus flori, au aprins lumânări şi au reproşat poliţiştilor că puteau să îl prindă pe călău mai devreme şi să oprească şirul morţilor, dacă îşi dădeau interesul.

La priveghiul din stradă au participat şi multe femei din Filipine stabilite în Cipru. Cel puţin două dintre victimele criminalului cu epoleţi sunt filipineze care căutau pe insulă un trai mai bun decât acasă.

Criminalul a fost dus sub pază strictă în faţa judecătorilor, care i-au prelungit mandatul de arestare cu încă opt zile.