Ieri, consilierul primului-ministru, Darius Vâlcov a publicat o decizie medicală privind unul din liderii mișcării #rezist. Potrivit acestui document, Sandu Matei, cunoscut și ca Sandy Nebunu, fusese diagnosticat în 2006 cu "tulburare polimorfă de personalitate", un diagnostic pus persoanelor care suferă de o boală psihică, fiind pus la începutul evaluării medicale. Un document privind viața personală a unui om, care nu are nici o funcție publică, fiind doar unul dintre protestatarii din Piața Victoriei. Este adevărat că este unul violent, cu ieșiri ciudate, care provoacă conflicte, având un dosar penal pentru lovire în urma altercației cu un pensionar.
Cu toate acestea, Sandu Matei este un simplu cetățean. Darius Vâlcov este consilierul primului-ministru!
Inițial am decis împreună cu colegii mei să abordăm subiectul în ziarul de mâine. Dar văzând reacțiile am considerat că Evenimentul Zilei trebuie să aibă o poziție fermă și imediată.
Așa că voi relua ceea am scris dis-de dimineață pe Facebook:
"Gestul lui Darius Vâlcov de a publica fișa medicală a unui om bolnav este de o mizerie fără margini. În mod normal, azi trebuie demis din funcția de consilier al primului-ministru. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, Viorica Dăncilă va fi complicele lui, în mizerie.
Nu mă interesează că este vorba despre un lider #rezist, întrucât cu totul alta este problema aici. Este vorba despre responsabilitate, despre demnitate umană, despre compromiterea tuturor celor care au crezut că opunându-se anarhiei, nu încurajează infractorii.
Nu mă interesează că alți pitecantropi au procedat la fel pe partea cealaltă, pentru că de activiști/ziariști acoperiți și imorali e plină lumea. 
Concluzia: Darius Vâlcov a demonstrat că este un om mic și prost, capabil să distrugă TOTUL ca să demonstreze NIMIC!"
Cred că un asemenea gest nu trebuie lăsat fără consecințe. Trebuie să arătăm că nu trăim într-o țară în care anarhia instituțională a ajuns până în cabinerul primului-ministru. Pentru că un asemenea gest iresponsabil lăsat nesancționat va însemna inaugurarea unei noi etape în lupta politică. Ceea ce îmi sună din ce în ce mai mult ca fiind un război hibrid. 
Sunt extrem de curios să aflu, de la instituțiile statului, cine i-a dat documentul lui Dariu Vâlcov, încâlcând legea și cine l-a sfătuit să-l publice.