Evenimentul Zilei > Actualitate > VÂLCEA. Primar demisionar de frica puşcăriei pentru abuz în serviciu
VÂLCEA. Primar demisionar de frica puşcăriei pentru abuz în serviciu

VÂLCEA. Primar demisionar de frica puşcăriei pentru abuz în serviciu

La nici un an după ce a câştigat fotoliul de primar al comunei Bujoreni, liberalul Gheorghe Udubae a demisionat. Fostul edil obinuia să pună pe internet filmuleţe deocheate

Prefectura Vâlcea a emis ordinul de încetare a mandatului. Fostul edil a declarat că îi este frică să nu ajungă în închisoare. „Îmi puneam în pericol libertatea. Anumiţi consilieri locali şi angajaţi din primărie, inclusiv administratorul public, au încercat să mă determine să iau decizii cu iz penal. Prefer să plec“, a declarat, citat de Gazeta de Sud, fostul edil care a mai avut două tentative de a demisiona, însă s-a răzgândit. Viceprimarul Gheorghe Gîncu a preluat atribuţiile de primar până la organizarea de noi alegeri, se arată în ordinul emis de prefectură.

Primarregizor de filme deocheate

Primăria Bujoreni este una cu probleme. Mai mulţi angajaţi, alături de secretar şi fostul primar Alexandru Roșu, sunt cercetați pentru abuz în serviciu, prejudiciul în dosar fiind de peste 750.000 de lei. Gheorghe Udubae este om de afaceri. El a mai încercat să ajungă primarul comunei Bujoreni şi în 2012, când a candidat din partea UNPR. La nivel de judeţ este împlicat într-o serie de acţiuni umanitare, duce o adevărată campanie de susţinere a donării de sânge, însă este mai cunoscut opiniei publice ca „regizorul de filme deocheate“. Deţine un post de televiziune on-line şi regizează şi filmează tot felul de filmuleţe pe care le postează pe youtube. După ce a devenit primar, unele dintre aceste producţii au fost şterse de pe site-ul respectiv.