Vaci, crescute în balconul la bloc. Vecinii au ajuns la capătul puterilor

Vaci, crescute în balconul la bloc. Vecinii au ajuns la capătul puterilor Vaci. Sursa foto: arhiva EVZ

Un bărbat a intrat în vizorul autorităților după ce s-a aflat că ține șapte vaci pe balconul apartamentului său de la etajul cinci. Vecinii l-au reclamat pe pasionatul crescător de vite.

În orașul chinez Nanchong, oamenii legii au descoperit că un bărbat ținea șapte vaci pe balconul apartamentului său de la etajul cinci. Vecinii s-au săturat de mirosul insuportabil și au cerut ajutorul autorităților. Aestea au intervenit și au confiscat cele șapte vite.

Mai mulți oameni au ajutat la evacuarea vacilor din apartamentul bărbatului. Din momentul evacuării bovinelor, bărbatul se ceartă cu administratorii pentru a îi lăsa vitele în pace și pentru a le aduce înapoi în apartament, potrivit ziarulromanesc.de.

Zeci de vaci, ţinute în noroi până la genunchi

Și autoritățile din România au confiscat vacile unui fermier din Arad. Acestea au descoperit o crescătorie de vaci improvizată, în care 60 de animale erau ţinute doar sub cerul liber şi în noroi până la genunchi. Fermierul fusese avertizat să remedieze situația, dar nu s-a conformat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Aceste animale trăiesc în condiţii insalubre. Indiferent că este vară cu 40 de grade sau iarnă, ele stau sub cerul liber. Noaptea tot în aer liber, iar acum, din cauza precipitaţiilor din ultima perioadă a anului, animalele stau până la genunchi în noroi. Este imposibil de comunicat cu acest fermier, el spune că are dreptul să deţină o fermă de creştere a animalelor şi nimeni nu ar trebui să îl împiedice. Nu avem nimic împotrivă, dar să ofere condiţii normale pentru aceste animale", a declarat primarul comunei, Ioan Turcin.

Şeful DSVSA Arad, Marcel Roşu, a declarat că fermierul nu a vrut să îndrepte situația și că vacile vor fi confiscate.

„Vom merge din nou, de această dată împreună cu Poliţia, pentru a vedea care este situaţia. Următoarea măsură este ridicarea autorizaţiei sanitare veterinare pentru exploataţie de tip A, ceea ce înseamnă pierderea susţinerii prin fonduri europene a exploataţiei. Dacă nici atunci lucrurile nu se vor remedia, se va dispune de către Poliţie ridicarea animalelor şi plasarea într-un adăpost autorizat", a spus Marcel Roşu.