Vaccinul Moderna n-a ajuns la Craiova, Iaşi şi Constanţa. Ceaţa a împiedicat aterizarea

Vaccinul Moderna n-a ajuns la Craiova, Iaşi şi Constanţa. Ceaţa a împiedicat aterizarea

Vaccinul Moderna n-a ajuns miercuri la Craiova, Iaşi şi Constanţa pentru că avionul care transporta dozele n-a putut ateriza din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Vaccinul Moderna n-a ajuns la Craiova, Iaşi şi Constanţa. Conform Digi24, ceaţa densă i-a împiedicat pe piloţi să aterizeze cu dozele de vaccin Moderna. Azi erau programate pentru distribuţie 26.210 doze de la Moderna.

Vaccinul a fost împărţit în toate centrele regionale din țară pentru vaccinarea cu prima doză.

Vaccinul Moderna n-a ajuns la Craiova, Iaşi şi Constanţa

Din Centrul Național de Distribuție București, dozele vor fi distribuite la Centrul Regional de Distribuție Brașov. Este vorba despre 4.810 doze.

Ne puteți urmări și pe Google News

La Centrul Regional de Distribuție Cluj vor ajunge 5.290 doze. La Centrul Regional de Distribuție Constanța au fost alocate 4.360 doze.

Pentru Craiova au fost rezervate 4.220 dee doze, iar Iași ar trebui să ajungă 5.210 doze. La Centrul Regional de Distribuție Timișoara vor fi distribuite 2.320 de doze.

Câte doze de vaccin Moderna au rămas în Bucureşti

În acest contect, centrului Național de Distribuție București îi rămân 9.790 doze cu vaccin Moderna. Transportul este asigurat cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, dar și terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale.

Din fericire, la Timișoara și Cluj, dozele de vaccin au fost livrate conform programului. Mai departe, în oraşele în care avionul nu a putut ateriza, vaccinul Moderna va fi transportat cu autovehiculele MApN.

La 26 ianuarie 2021, şeful DSU, Raed Arafat, anunţa că avionul Piper, achiziţionat de Fundaţia pentru SMURD din fondurile redirecţionate de populaţie (2%), a reintrat în serviciu la Inspectoratul General de Aviaţie. Fuseseră finalizate reparaţiile capitale ale motoarelor.

Administrarea vaccinului Moderna trebuia să înceapă la 1 februarie

Administrarea vaccinului Moderna trebuia sa înceapă la 1 februarie, dar programul a fost modificat. De vină sunt întârzierile avute de toţi producătorii de vaccinuri.

Peste 472.000 persoane au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer, iar la sfârșitul săptămânii este așteptată prima tranșă de vaccin AstraZeneca.

Autoritățile nu au luat încă o decizie cu privire la categoria de vârstă la care va fi folosit vaccinul AstraZeneca.

Potrivit unor surse medicale, sunt şanse  să fie utilizat pentru persoane cu vârste între 18 și 55 de ani. De altfel, şi studiile clinice au fost efectuate în majoritatea cazurilor pe persoane cuprinse între 18 şi 55 de ani.

Cu privire la adminstrarea vaccinului AstraZeneca, Germania a urcat limita de vârstă până la 65 de ani.