Chiar și în aceste condiții, trecerea puterii de la frate la soră nu va fi un lucru ușor. Având în vedere modul în care sunt privite femeile ăn Coreea de Nord, e greu de presupus că sora dictatorului ar fi lăsată să guverneze singură. Mai degrabă, în cazul unei dispariții premature a lui Kim Jong-un, ea va fi membră prezidiului care va fi însărcinat  să conducă  treburile țării.

Un al doilea motiv pentru care Kim Yo-Jong a făcut aceste declarații și nu Kim Jong-un este, însă,  faptul că liderii nord-coreeni vor să lase ușa deschisă în eventualitatea că președintele Trump ar vrea să facă o mișcare de atenuare a divergențelor. Kim Jong-un este probabil îngrijorat de faptul că președintele Trump ar putea pierde alegerile și, astfel,  s-ar risipi și oportunitățile pe care i le oferă relația sa specială cu actualul lider de la Washington.

Cu alte cuvinte, declarațiile  provocatoare ale lui Kim Yo-Jong ar putea să aibă scopul de a-l aduce pe Trump la masa negocierilor și de a pune capăt sancțiunilor internaționale. Șansele unei întâlniri între Kim Jong-un și Donald Trump par, în momentul de față, destul de mici, mai ales din cauza atitudinii liderilor Coreei de Nord.

Cu toate acestea, nord=coreenii au mai demonstrat de-a lungul anilor că acționează într-o manieră belicoasă pentru a obține ce-și doresc.. Prin urmare, nu ar fi exclusă o întâlnire între liderul nord-coreean și cel american, susține William Jeynes în articolul publicat pe site-ul nationalinterest.org.

PAGINA ANTERIOARA