Va împlini Papa Francisc profeția apocaliptică făcută acum 900 de ani? El e ultimul papă?

Deși și-a anulat toate vizitele sale în străinătate din cauza pandemiei, Papa Francisc e hotărât să meargă într-o țară pustiită de război, cu toate riscurile care decurg de aici. Temerile celor din jurul său sunt cu atât mai mari, cu cât cu toții știu cumplita profeție făcută de un sfânt irlandez cu 900 de ani în urmă.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, Suveranul Pontiful e hotărât să viziteze Irakul. Programul va include deplasări la Bagdad, dar și la Ur, un oraș legat de legendarul Avraam din Vechiul Testament.

Papa urmează să meargă și la Erbil, Mosul și Qaraqosh în câmpiile Ninive, în timpul călătoriei programate pentru luna martie a anului viitor.

Francisc a presimțit că nu va fi prea mult timp papă

Papa Francisc, acum în vârstă de 83 de ani, a preluat papalitatea în 2013, după retragerea Papei Benedict al XVI-lea – care a primit titlul de papa emerit. Decizia renunțării fostului Suveran Pontif a fost pe cât de misterioasă, pe atât de controversată, dat fiind  că e prima de acest gen din ultimele cinci secole.

Mulți spun, însă, că Papa Francisc ar putea să se retragă și el. Austen Ivereigh, care a îndeplinit funcția de director pentru afaceri publice pe lângă fostul arhiepiscop de Westminster, cardinalul Cormac Murphy-O'Connor, afirma cu ceva timp în urmă despre Francisc:„Nu cred că a existat vreo îndoială că va demisiona în 2020. Papa Francisc a declarat de la bun început că el consideră decizia Papei Benedict al XVI-lea de a se retrage un act profetic de mare modestie și că nu va avea absolut nicio problemă să facă același lucru".

Alertă în UE! Virusul mutant se răspândește rapid. Milioane de români, în pericol

În susținerea teoriei sale, Ivereigh a invocat un discurs acordat de Papa Francisc unei televiziuni mexicane, în care acesta a spus că presimte că va avea o papalitate scurtă, de cel mult cinci ani.

„Ceea ce aud acum de la oamenii apropiați Papei este că va avea nevoie de șapte ani pentru a-și atinge planurile și asta, desigur, ar însemna să mai rămână”, susține Ivereigh. Perspectiva retragerii sau a dispariției Papei  stârnește, însă, mari îngrijorări la Vatican . Înaltele fețe bisericești se tem să nu se îndeplinească profeția făcută de Sfântul Malachia încă din secolul al XII-lea.

Profeția tulburătoare despre „Ultimul Papă”

Legenda este tulburătoare. În 1139, Sfântul Malachia a părăsit Irlanda pentru a merge la Roma. În Cetatea Eternă ar fi avut o viziune ciudată. Viitorul i s-a arătat limpede , inclusiv numele următorilor 112 papi.

Poate fi controlat creierul prin vaccin? Iată ce scria, în 1885, un neurolog de geniu

Predicția sa referitoare la cel de-al 111-lea papa, Papa Benedict al XVI-lea, care a fost „Gloria Olivae”, adică „slava Măslinului”. Cum ordinul din care a făcut parte Benedict este cunoscut și sub numele de Olivetans, mulți au considerat că profeția lui Malachia se împlinește din nou, așa cum s-a mai ântâmplat de-a lungul secolelor.

Cu adevărat înspăimântătoare este, însă,  profeția lui Malachia despre cel de-al 112-lea papă, ultimul.

„În timpul persecuției finale asupra Sfintei Biserici Romane, va domni Petru Romanul, care își va hrăni turma în mijlocul multor necazuri, după care orașul cu șapte coline va fi distrus, iar înfricoșătorul Judecător va judeca poporul.”

Teoria care răstoarnă istoria. Romanii au vrut să distrugă dovezile existenței lui Hristos

Cum tatăl actualului papă era italian, chiar dacă familia s-a mutat în Argentina, mulți tind să-l considere pe Francisc ultimul papă, cel din Vremea Apocalipsei.

E autentică profeția Sfântului Malachia?

Există, însă, și isorici care pun la îndoială autenticitate profeției. Aceasta a fost publicată pentru prima oară abia în 1595, la sute de ani după moartea sfântului. Analizând textul, cercetătorii au descoperit cu uimire că descrierile papilor până în 1590 sunt mult mai exacte decât cele ale papilor următori. Teoria lor este că Profeția este un fals și a fost redactată cu puțin înainte de a fi publicată de călugărul Arnold Wion.

În secolul al XVIII-lea, preotul francez Louis Moreri s-a lăudat că a descoperit și motivul pentru care a fost pusă în circulație această profeție falsă. Potrivit preotului francez, cei care au plăsmuit-o au încercat să-l ajute pe cardinalul Girolamo Simoncelli să devină  papa în  1590, când a fost întrunit conclavul pentru a-i alege un succesorul Papei Urban al VII-lea.

Și, într-adevăr, în ceea ce-l privește pe urmașul lui Urban al VII-lea, profeția notează „Ex antiquate Urbis” sau „din orașul vechi”. Iar Simoncelli era chiar din Orvieto, localitate al cărei nume tradus în latină este Urbevetanum, orașul vechi. În concluzie, Moreri și alți cercetători au afirmat că profeția este un fals și a  o încercare nereușită de a demonstra că Simoncelli era predestinat să ajungă papă, scrie ziarul britanic Express.

A murit autorul faimoaselor desene animate din anii 80. Replica va intra în istorie