UTA Arad a dat lovitură. Mircea Rednic a transferat un jucător de la Standard Liege

UTA Arad a dat lovitură. Mircea Rednic a transferat un jucător de la Standard Liege Mircea Rednic. Sursa foto: Arhiva EVZ

Perioada de transferuri s-a încheiat în urmă cu mai bine de o lună, dar acest lucru nu le împiedică pe echipele din SuperLiga să legimiteze fotbaliști liberi de contract. UTA Arad a anunțat un transfer important.

UTA Arad și-a întărit lotul

UTA Arad a semnat cu Imoh Ezekiel, nigerianul care în urmă cu zece ani face furori pentru belgienii de la Standard Liege. Tehnicianul arădenilor, Mircea Rednic, speră ca noua achiziție să-l salveze de la retrogradare. În vârstă de 30 de ani, internaționalul nigerian are un CV remarcabil.

În urmă cu zece ani, nigerianul Ezekiel a plecat de la Standard Liege, echipă antrenată în trecut și de Mircea Rednic, la echipa arabă Al-Arabi, pentru 8 milioane de euro. În 2015, trasfermrkt l-a cotat la 6 milioane de euro. Acum Imoh Ezekiel valorează 200.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Bătrână Doamnă” a trasferat un atacant de la Standard Liege

Vârful achiziționat de Mircea Rednic a evoluat în Superliga Turciei pentru Konya Spor, echipă cu care a reușit să câșrige Supercupa Turciei. Nigerianul a mai trecut pe la Las Palmas (Spania). Ulterior, Ezekiel a îmbrăcat și tricoul celor de la Al-Jazira și Al-Dhafra din Emiratele Arabe Unite.

Mircea Rednic și Ezekiel Imoh au mai colaborat în urmă cu zece ani la formațiunea belgiană Standard Liege. Internaționalul nigerian a marcat pentru Standard 38 de goluri și reușit 27 de assist-uri în 104 paride sub tricoul belgienilor. În 2023, vârful achiziționat de UTA Arad a înscris de 6 ori în 11 meciuri din campionatul nepalez de fotbal.

UTA Arad a transferat un atacant de la Standard Liege

Sursa foto: Facebook

UTA Arad a anunțat transferul pe Facebook

„Atacantul Ezekiel Imoh este noul jucător al echipei UTA Arad. Nigerianul în vârstă de 30 ani s-a născut pe 24 octombrie 1993, măsoară 1.78m și vine de la Lalitpur City. Crescut de 36 Lions, în țara natală, a trecut în carieră pe la Standard Liege, Anderlecht, KV Kortrijk (Belgia), Al-Arabi (Qatar), Konyaspor (Turcia), Las Palmas (Spania), Al-Jazira și Al-Dhafra (Emiratele Arabe Unite).

A debutat în naționala de seniori a Nigeriei în 2014, într-un amical cu naționala Mexicului, încheiat egal, 0-0. În competițiile europene a adunat 18 jocuri, a marcat trei goluri și o pasă decisivă. A câștigat Supercupa Turciei, în sezonul 2017/2018 cu Konyaspor, campionatul cu Al-Jazira în 2020/2021 și Superliga din Nepal în sezonul precedent, când a fost și golgheterul competiției. Îi urăm bun venit în tricoul roș-alb și la cât mai multe realizări” a anunțat UTA Arad peFacebook.