În opinia deputatului USR,  după ce moțiunea PSD a trecut urmează să fie demarată procedura pentru alegerile parlamentare anticipate, însă, potrivit spuselor sale, acest lucru va duce la îngroparea unui alt obiectiv asumat de PNL și USR, respectiv alegerea primarilor în două tururi.

Tudor Pop a acuzat o înțelegere a PNL și PSD pentru menținerea actualei formule de alegeri locale, cu un singur tur de scrutin.

Citește: Reacția dură a lui Orban după moțiune

„Miza de astăzi au fost alegerile locale în două tururi. Odată ce moțiunea a trecut, a picat și răspunderea asumată de PNL pentru două tururi.

Citește: Scandal în timpul moțiunii. Ce i-a transmis Ponta lui Orban

Dincolo de discursurile bombastice ale celor de la PSD și PNL, se întrevede clar că formula de anticipate și alegeri într-un singur tur este cea mai convenabilă pentru ambele formațiuni, iar asta înseamnă o consolidare a status quo-ului actual și ratarea a unui ciclu politice reformare a clasei politice”, a spus deputatul Tudor Pop pentru Evenimentul Zilei.

Deputatul USR s-a arătat dezamăgit de avalanșa de ordonanțe de urgență adoptate de Guven, al căror conținut încă nu este cunoscut, precizând că acesta a fost unul dintre motivele care i-au făcut pe parlamentari să voteze contra guvernului.

Citește: Cine este „Pompierul atomic”. Ciolacu a răbufnit

Te-ar putea interesa și: