USR a părăsit sala de plen, în semn de PROTEST față de GESTUL OBSCEN al deputatului Bacalbașa

USR a părăsit sala de plen, în semn de PROTEST față de GESTUL OBSCEN al deputatului Bacalbașa

După ce deputatul PSD, Nicolae Bacalbașa, a provocat un scandal în plenul reunit de marți al Senatului și Camerei Deputaților prin semne obscene de la tribună, USR a părăsit sala. Preşedintele USR, Nicuşor Dan, spus că gestul său și al colegilor a fost un protest faţă de nivelul suburban la care s-a ajuns în Parlament

”Am decis cu toţii să ieşim din sală pentru a protesta faţă de nivelul suburban la care a ajuns Parlamentul. Am văzut din partea unui bărbat la adresa unei femei, mai întâi, după care am văzut o replică într-un limbaj care nu poate fi reprodus. Nu credem că ăsta este limbajul pe care îl aşteaptă cetăţenii de la Parlamentul României. Credem că protestul nostru o să ajute la normalizarea situaţiei din Parlament", a declarat Nicuşor Dan.

Deputatul USR a mai precizat c că va cere sancţiuni pentru deputaţii Nicolae Bacalbaşa (PSD) şi Corneliu Bichineţ (PMP).

În timpul unui discurs încins din plenul de marți al Parlamentului, acesta a lansat un atac extrem de dur la adresa liderului PNL, Raluca Turcan. La un moment dat, Bacalbașa a făcut un gest obscen, arătându-i unei deputate din sală, din partea USR, gesturi obscene.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lucrările plenului comun al Camerei Deputaților și Senatului au fost suspendate marți, 9 martie, în mijlocul dezbaterilor pe ordinea de zi, după ce s-a constatat că nu există cvorum pentru adoptarea proiectelor. Cu numeroase absențe din partea puterii, lovitura de grație a fost dată de parlamentarii USR, care au părăsit sala în grup.

Gestul USR a venit în contextul dezbaterilor pe proiectul de modificare a regulamentului, prin care se introducea obligativitatea prezentării la audieri în comisiile parlamentare a oricărui angajat din instituțiile statului, inclusiv, în caz de nevoie, a șefei DNA. Parlamentarii Uniunii au plecat după un gest obscen al lui Bacalbașa.

Astfel, parlamentul a amânat demiterea președintelui Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, cât și numirea lui Adrian Niță, la propunerea Guvernului, în funcția de preşedinte Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).