Evenimentul Zilei > International > Ursula von der Leyen şi David Sassoli au reacţionat după învestirea lui Joe Biden
Ursula von der Leyen şi David Sassoli au reacţionat după învestirea lui Joe Biden

Ursula von der Leyen şi David Sassoli au reacţionat după învestirea lui Joe Biden

Ursula von der Leyen şi David Sassoli au reacţionat miecuri seara, la puţin timp după învestirea lui Joe Biden, cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Ursula von der Leyen a scris pe Twitter că „SUA s-au întors”. De asemenea, şefa Comisiei Europene a mai punctat: „Europa este pregătită.

Ceremonia de învestire s-a desfăşurat în centrul capitalei federale americane Washington D.C, în condiţii deosebite. Au fost luate măsuri speciale de securitate după violenţele recente de la Capitoliu.

În plus, din cauza pandemiei de coronavirus, participarea publicului a fost restrânsă. La ceremonie nu a asistat fostul preşedinte al SUA, Donald Trump.

Ursula von der Leyen şi David Sassoli au reacţionat după învestirea lui Joe Biden

La rândul său, David Sassoli a declarat că noua administraţie Biden marchează începutul unei noi ere a relaţiilor transatlantice. Preşedintele Parlamentului European a subliniat că lumea are nevoie de o relaţie puternică între Europa şi SUA

„UE şi SUA sunt parteneri naturali, cu valori comune şi istorie. Ele au un angajament de durată în privinţa statului de drept, al drepturilor omului şi al multilateralismului”, a subliniat Sassoli.

Amintim că Joe Biden a pledat pentru unitate în discursul său de după depunerea jurământului. El a cerut oamenilor să aibă „un nou început”. El a subliniat că americanii nu trebuie să lase politica să fie un „foc dezlănţuit” care provoacă divizare.

Joe Biden vrea mai mult decât nişte simple cuvinte

Noul preşedinte al SUA este conştient că rănile sociale produse în şi după campanie au lăsat urme adânci. De aceea, el propune unitatea ca soluţie pentru depăşirea neînţelegerilor care au divizat societatea americană.

„Pentru a depăşi aceste provocări, a ne vindeca sufletul şi a asigura viitorul Americii avem nevoie de mai mult decât cuvinte. Este nevoie de lucrul cel mai greu de obţinut într-o democraţie: de unitate”, a completat Biden.

„Trebuie să punem capăt acestui război care aruncă roşul împotriva albastrului, ruralul împotriva urbanului, conservatorul împotriva liberalului. Putem face acest lucru dacă ne deschidem sufletele în loc să ne împietrim inimile

Întregul meu suflet este în asta: să aduc America împreună, să unesc poporul nostru, să unesc naţiunea noastră. Şi îi cer fiecărui american să mi se alăture în această cauză”, a precizat Biden.

sursa: agerpres.ro