Evenimentul ZileiActualitate“Șoimii” lui Putin atacă supremația SUA. Sunt concepuți să facă bani

“Șoimii” lui Putin atacă supremația SUA. Sunt concepuți să facă bani

“Șoimii” lui Putin atacă supremația SUA. Sunt concepuți să facă bani
Alături de gaze și petrol, vânzările de armament țin economia Rusiei pe linia de plutire. Iar Putin nu și-a jucat încă toate cărțile în încercarea lui de a pune capăt supremației americane pe această piață.

“Șoimii” lui Putin atacă supremația SUA. Piața mondială a  vânzărilor de arme este una aparte. Desigur, toată lumea și-ar dori rachete hipersonice și arme sophisticate, puține țări au, însîă, fonduri suficiente pentru asemenea investiții. Putin a intuit că există o nișă neexploatată pe piață și e gata să o acopere.

“Șoimii” lui Putin atacă supremația SUA

Lmfs (Light Multirole Frontline Aircraft) este un avion de luptă multirol ușor. Un avion de generația a cincea  diferit. însă, de creațiile din ultimii ani ale industriei rusești. Asta pentru că noul avion este construit mai degrabă pentru piața externă.


Fabulosul palat al lui Putin. Navalnîi îi dă lovitura Țarului


Tocmai din acest motiv, a fost conceput astfel încât să fie mai ieftin și mai ușor de operat. Capacitățile sale de luptă și performanțele sunt, însă, comparabile cu ale avioanelor mai grele.

Ieftin și bun

Cerințele de bază cărora aeronava trebuie să le răspundă pot fi rezumate în cinci puncte. Trebuia să fie un luptător multirol, super manevrabil, cu vizibilitate redusă, care să atingă o viteză de croazieră supersonică și să aibă capacitatea de a purta diferite tipuri de  arme. În dezvoltarea proiectului sunt implicate birourile Mikoyan și Sukhoi, care au dat naștere Mig 1.44 și Su-47 (S-37).

Pentru că avionul trebuie să fie cțt mai ieftin, noul avion de luptă va  avea un singur motor. După cum scriu site-urile de specialitate, se așteaptă ca aeronava să aibă o greutate la decolare de aproximativ 15 tone, o dimensiune aproape similară cu Mig-35,


Istoria secretă. Dej a dezmembrat spionajul sovietic din România


Va putea transporta până la 5 tone de muniție, inclusiv viitoarele rachete cu rază medie de acțiune K-77M. Instalarea unui tun GSh-301 de 30 mm pare a fi, de asemenea, planificată, în timp ce în ceea ce privește propulsorul nu este clar dacă un nou motor de 11 tone bazat pe Rd-33MK-35 folosit de Mig-35 sau viitorul „Izdeliye 30”.

Luptătorul LMFS va putea parcurge până la 4 mii de kilometri la o viteză maximă de 2500 km / h și, conform surselor rusești, au fost deja alocate patru miliarde de ruble pentru lucrările preliminare ale proiectului.

“ Șoimii” lui Putin vor da lovitura pe piața externă?

Cu asemenea caracteristici și un preț nu prea piperat, e de așteptat ca Lmfs să-și găsească repede clienți.  Pe piața internă, noul  ar putea înlocui avioanele de luptă multirol Mig-29 și 35.Dacă noul avion va fi o mare lovitură de afaceri, rămâne, însă, de văzut. Toată problema este când va ajunge pe piață. Dacă Lmfs nu va fi gata la timp, riscă să fie depășit tehnic de noile aeronave aflate în construcție, iar Rusia ar putea pierde potențialii clienți străini, scrie ziarul itaian Il Giornale.

China, zdrobită! Adevărul despre izbucnirea Pandemiei! Filmare cu camera ascunsă


Accesează: