Terorizați de urși. Un sat din Alba, victima legilor ecologiste

Terorizați de urși. Un sat din Alba, victima legilor ecologiste Urs Sursa foto: Arhiva EvZ

Locuitorii unei comune din judeţul Alba sunt terorizați de urși. Animalele le intră în gospodării şi le ucid animalele. Dar dincolo de pagube, care sunt catastrofale pentru acești oameni săraci, există pericolul ca urșii să facă și victime umane.

Având în vedere că legile impuse de ecologiști limitează drastic vânătoarea de urși, animalele s-au înmulțit foarte tare în România. Iar atacurile asupra animalelor de casă și chiar asupra oamenilor au devenit un fapt cotidian.

Terorizați de urși

„Ne punem seara în pat cu gândul ursului şi ne trezim cu gândul ursului”, spune Mihai Dan. Este declaraţia unuia dintre fermierii din comuna Întregalde. Sunt luni de zile de când oamenii trăiesc sub teroarea urşilor, care aproape zilnic le calcă gospodăriile şi le ucid animalele.

„Când vine noaptea se desfăşoară un film horror. Ursul din realitate, dacă îmi daţi voie să zic, este un criminal”, a declarat Mihai Dan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pagube uriașe pentru fermieri

Primarul comunei a format o echipă de intervenţie formată din mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi.

Mihai provine dintr-o familie de fermieri şi de aici a moştenit şi dragostea pentru creşterea animalelor. Însă după vizitele repetate ale urșilor a rămas cu o pagubă financiară uriaşă.

Disperat, a cerut sprijinul autorităţilor pentru a scăpa de urși. „Atacurile ursului sunt frecvente. Omoară chiar şi două vaci într-o noapte. Nu este un singur urs, sunt trei pe care i-am filmat pe cameră”, a declarat Mihai Dan.

Urs hăituit cu mașina pe strada. urși

sursă: arhivă EvZ

Nu pot scăpa de urși

„Ursul care se găseşte aici la noi a atacat peste opt vite. Opt care au fost identificate, dumnealui aflându-se la a patra solicitare către autoritatea noastră”, a declarat Victoria Moga, primar Întregalde.

Iar ca el, mulţi alţi localnici trăiesc aceeaşi dramă provocată de urși. Primarul comunei a format o echipă de intervenţie formată din mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi, iar în sprijinul lor au venit şi reprezentanţii Gărzii Forestiere. Însă legea spune că intervenţia asupra animalelor se face gradual.

Adică în primă fază se încearcă îndepărtarea animalelor prin diverse mijloace, iar dacă acestea nu dau roade şi urşii se întorc, abia atunci aceştia se pot tranchiliza şi reloca, potrivti ziarulunirea.ro