Urmează pronunțarea în dosarul lui Mazăre. DNA cere închisoare cu executare

Urmează pronunțarea în dosarul lui Mazăre. DNA cere închisoare cu executare

Magistrații ÎCCJ au decis termenul de 29 ianuarie pentru pronunțarea unei soluții definitive în dosarul retrocedării plajelor. În acest dosar sunt implicați Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și alți zeci de funcționari din Primăria Constanța. DNA a cerut închisoare cu executare pentru Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

Completul de judecată format din președintele Ionuţ Matei şi magistraţii Ioana Bogdan şi Alina Ioana Ilie au decis luni seara ca soluția definitivă să fie pronunțată pe 29 ianuarie. 

Avocatul lui Radu Mazăre, Ioana Focşa, a solicitat instanței achitarea lui Radu Mazăre.  Pe motivul că instanţa de fond, care a pronunţat o decizie de condamnare cu suspendare, nu și-a motivat decizia.

„Curtea de apel Bucureşti nu a răspuns în niciun mod argumentelor invocate de noi. Nu rezultă din motivare de ce instanţa nu a luat act de argumentele noastre şi, mai mult, de ce le-a respins”, a precizat avocata lui Mazăre, conform mediafax.ro

Ne puteți urmări și pe Google News

În același timp, avocatul lui Nicuşor Constantinescu, a cerut achitarea acestuia pe motiv că fapta nu este prevăzută în legea. La fel a afirmat și apărătorul lui Cristian Borcea. 

În cadrul ședinței de luni, un procuror DNA a cerut condamnarea lui Radu Mazăre. „Solicităm condamnarea inculpatului Radu Mazăre la o pedeapsă orientată spre maxim. (...) Nu vom cere o pedeapsă de 15 ani, ci una orientată spre cea de 15 ani”, a spus acesta.  Procurorul DNA a cerut închisoare cu executare și pentru  Nicuşor Constantinescu, fostul președinte CJ Constanţa.

Radu Mazăre a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, în iulie 2017, la 4 ani de închisoare cu suspendare.În același dosar, Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al CJ Constanţa, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, aceeaşi pedeapsă primind şi Dragoş Săvulescu, fost acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti.

În schimb, Cristian Borcea, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost achitat. Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2002 - iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exercițiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, au soluționat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, în scopul obținerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietății asupra unor mari suprafețe de teren la care nu aveau dreptul.