Cel care a avansat această scenariu incendiar este Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În Gura Presei” (Antena 3).

„Speţa e foarte simplă: e un document din februarie, nu e absolut nimic în neregulă cu el.

L-au folosit, citându-l în mod mincinos, cu un urias aparat de propagandă securistoidă, ca să scape de Streinu-Cercel.

Cred că vor încerca să scape în viitorul apropiat si de Arafat. M-am inşelat foarte mult în privinţa lui Nelu Tătaru.

El este de fapt un executant laş al unor diversiuni jegoase. S-a folosit o diversiune jegoasă pentru a-l înlătura pe Streinu-Cercel, din varii motive”, a declarat Badea la Antena 3, citat fiind de bzi.ro.

Într-o intervenţie la Realitatea Plus, şi liderul PSD, Marcel Ciolacu, a subliniat că următorul pe listă este Arafat. „Cine nu face ca noi dispare sau este schimbat, este un semnal şi pentru domnul Arafat. și pentru alții.

Este o vendetă politică. Domnul doctor Cercel este adeptul testării în masă astfel ca pe 15 mai să știm clar care este gradul de infectare.

Nu ai dreptul ca pentru păreri să executi oameni, public. În toate Consiliile Județene în care au fost cumpărate aparate de testare, nu au fost autorizate.”

Amintim că Adrian Streinu-Cercel a fost demis joi de la conducerea Comisiei de management clinic și epidemiologic al COVID-19, din Ministerul Sănătății, în locul său fiind instalată Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a lansat anunţul la Timișoara, unde a şi explicat legătură cu planul creat de Streinu-Cercel, „Vacanța Mare” privind carantinarea separată de familii a persoanelor de peste 65 de ani pentru următoarele trei luni sau separarea acestora de familiile cu care împart același domiciliu și plasarea lor în alte locuri.