În luna noiembrie a anului trecut, bărbatul reținut de polițiștii români, a împuşcat mortal un marocan şi a rănit un altul, ,cu aceeaşi armă, într-un incident care s-a petrecut în localitatea Marbella din Spania. Originar din orașul Uricani (Hunedoara) el s-a ascuns acasă, ca să scape de ancheta autorităților spaniole. Pe numele său a fost emis, însă, un mandate de arestare european.

„Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi tentativă de omor, fapte săvârşite în luna noiembrie 2019, în localitatea Marbella (Spania). Fapta de omor a fost comisă asupra unui bărbat (cetăţean marocan), prin împuşcare cu o armă de foc, iar fapta de tentativă de omor a fost comisă cu aceeaşi armă de foc prin împuşcarea unui alt bărbat (tot marocan, căruia i-a fost pusă viaţa în pericol prin leziunile cauzate)”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Timiș.

Magistraţii Curții de Apel Alba Iulia au emis pe numele bărbatului un mandat de arestare pentru 15 zile, astfel că urmează să fie extrădat în Spania. .

„Bărbatul a fost prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi ulterior Curţii de Apel Alba Iulia, care a emis, pe numele său, mandat provizoriu de arestare preventivă pentru 15 zile, în vederea extrădării către autorităţile spaniole. Bărbatul era urmărit naţional şi internaţional (din data 21.05.2020 – faptele fiind înregistrate iniţial de poliţiştii spanioli cu autor necunoscut) şi a fost escortat şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Hunedoara”, precizează comunicatul de presă.