Descoperirea a fost făcută de profesorul Geoffrey Smith, de la Universitatea din Texas. Ceea ce se credea a fi iniţial doar un manuscris vechi, s-a dovedit ulterior a fi o pagină din Evanghelia lui Ioan, ce datează de acum 2.000 de ani, informează Daily Mail.

"Atunci când am văzut lista m-am gândit că acest lucru nu poate fi permis să se vândă pe eBay, fiindcă va disparea, cu siguranţă, într-o colecţie privată", a explicat profesorul.

Fragmentul include şase linii de text scrise în greacă de la Ioan 1:50-51, pe o parte, şi un text creştin încă neidentificat pe verso şi datează din anii 250-350 d. Hr.

“Fragmentul de papirus, de dimensiunea unui card bancar, nu este, în prezent, catalogat în lista oficială de manuscrise ale Noului Testament”, afirmă expertul în domeniu Brice C. Jones.

Pentru a putea studia fragmentul ca să fie sigur de autenticitatea lui, Geoffrey Smith a contactat vânzătorul şi i-a cerut acestuia să oprească licitaţia, care la acel moment ajunsese la mai mult de 1.000 de dolari.