Evenimentul Zilei > Actualitate > Unul dintre cei mai INFLUENȚI oameni de televiziune, ACUZAT de hărțuire SEXUALĂ. 12 FEMEI au depus PLÂNGERI împotriva lui
Unul dintre cei mai INFLUENȚI oameni de televiziune, ACUZAT de hărțuire SEXUALĂ. 12 FEMEI au depus PLÂNGERI împotriva lui

Unul dintre cei mai INFLUENȚI oameni de televiziune, ACUZAT de hărțuire SEXUALĂ. 12 FEMEI au depus PLÂNGERI împotriva lui

Un fost actor în vârstă de 68 de ani, considerat unul dintre personajele cele mai influente din televiziunea americană, a condus timp de 15 ani compania americană de televiziune CBS. Leslie Moonves, acuzat din nou de hărțuire sexuală, și-a anunțat duminică seara demisia.

Conducerea postului a anunțat că demisia lui Moonves are efect imediat, informează AFP. Șase femei au făcut plângere împotriva acestuia. Aceste noi învinuiri sunt mai grave decât cele formulate în luna iulie, tot în publicaţia New Yorker, de alte şase femei care susţin că directorul le-ar fi atins sau sărutat cu forţa, susține sursa citată.
Unele dintre femei l-au acuzat pe Moonves că le-ar fi pus piedici în carieră după ce i-au respins avansurile.

Fostul director CBS a negat acuzaţiile și le-a calificat ca fiind „îngrozitoare”, dar a recunoscut că a avut relaţii consensuale cu trei dintre femeile care fac dezvăluiri în New Yorker înainte de angajarea sa la CBS, în 1995. „Acestea au făcut eforturi concertate pentru a-mi distruge numele, reputaţia, cariera”, a acuzat, la rându-i, Leslie Moonves.

Activitatea managerială a lui Moonves era apreciată pe Wall Street deoarece transformase CBS într-unul dintre cele mai populare posturi de televiziune, realizând seriale de succes precum ''The Big Bang Theory''.
Moonves va fi înlocuit la conducerea postului de televiziune de către adjunctul său, directorul de operaţiuni Joseph Ianniello. CBS a anunţat şi înlocuirea a şase membri din Consiliul de Administraţie.
Compania media a anunţat, de asemenea, că va dona 20 de milioane de dolari uneia sau mai multor asociaţii care susţin mişcarea #MeToo şi egalitatea de gen în câmpul muncii.