Unul din teroriștii de la Nisa a dispărut de sub nasul poliției

Unul din teroriștii de la Nisa a dispărut de sub nasul poliției

Brahim Tritrou, suspectat de implicare în atacul din 2016, a încălcat controlul judiciar încă din luna iulie, dar nu a fost găsit nici acum.

Luni, 9 noiembrie, rechizitoriul formulat de acuzatori în legătură cu atentatul de la Nisa, din iulie 2016, a fost trimis părților implicate, după patru ani de anchetă, impunând trimiterea în fața Curții cu Juri speciale a unui număr de opt persoane.

Cu această ocazie, postul RTL a aflat că unul dintre suspecții din dosar trimiși în judecată, Brahim Tritrou, în vârstă de 35 de ani, a dispărut fără urmă încă din luna iulie.

Arestat în decembrie 2016, el a fost plasat sub control judiciar în ianuarie 2019. Control pe care l-a încălcat în această vară, dispărând de la domiciliu. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare.

Ne puteți urmări și pe Google News

În dosarul atacului de la Nisa, de acum patru ani, în care au murit 86 de oameni pe Promenada Englezilor, iar alte 486 de persoane au fost rănite, Brahim Tritrou este acuzatul împotriva căruia au fost formulate cele mai puține capete de acuzare.

El nu a fost trimis la Curtea specială cu Juri pentru „terorism” ci pentru „asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni”. Tritrou este suspectat că a jucat rolul de intermediar între grupul de albanezi, care a furnizat armele autorului atentatului, Mohamed Laouaiej-Bouhlel, și un apropiat al acestuia, fără a avea totuși cunoștință de proiectul atacului terorist.

În afara lui Brahim Tritrou, un alt suspect este și el căutat în continuare. Este vorba de Endri Elezi, un cetățean albanez și membru al grupului de „armurieri” ai atentatului terorist.

Vizat de un mandat de arestare din 27 aprilie 2020, Elezi nu a putut fi găsit până acum. El ar urma să fie judecat de către Curtea specială cu Juri pentru trafic de arme.

Doar cei trei suspecți principali, Mohamed Ghraieb, Chokri Chafroud și Ramzi Arefa, compar în instanță pentru fapte de natură teroristă.

Procesul nu se preconizează a avea loc înainte de anul 2022.