Evenimentul Zilei > Actualitate > Universitatea de Vest premiată de MASONI
Universitatea de Vest premiată de MASONI

Universitatea de Vest premiată de MASONI

Masonii regulari au premiat Universitatea de Vest din Timișoara. Instituția de învățământ superior a fost recompensată prin intermediul a doi dascăli de aici.

Două din cele șapte premii oferite de către masonii din cadrul Marii Loji Naționale a României (MLNR) și Academia Română în 2015 au revenit Universității de Vest din Timișoara. Ajunsă la ediția a V-a, Gala Premiilor MLNR ”promovează și recompensează spiritul creator, inovator și inventiv al poporului român în domenii vitale pentru destinul nostru colectiv”, explică rectorul universității, Marilen Pirtea

În cadrul festivității organizate la Ateneul Român din Capitală au fost acordate șapte premii a câte 10.000 euro fiecare, pentru excelență în domenii de referință. Cele două distincții obținute de Universitatea de Vest din Timișoara sunt: Premiul Eugeniu Carada pentru Economie – acordat prof. univ. dr. Silviu Cerna și Premiul Spiru Haret pentru Educație, Mediu, IT – acordat prof. univ. dr. Dana Petcu.

Prof. univ. Dana Petcu, profesor la Departamentul de Informatică al UVT și directorul unui spin-off de cercetare, a fost premiată pentru grupul de lucrări „Cloud/Multi-Cloud Computing”. Dana Petcu este un prolific cercetător în domeniul calcului distribuit și, în special, calcului bazat pe cloud. În ultimii zece ani a realizat peste 180 de lucrări și s-a implicat în peste 50 de proiecte de cercetare, dintre care 12 în coordonare.

Prof. univ. dr. Silviu Cerna, economist, doctor în Economie, specializat în Finanțe, fost membru al Consiliului de Administrație al BNR, a fost premiat pentru lucrarea „Politica Monetară”, apărută la Editura Academiei Române, 2014. Silviu Cerna este autor al unui număr de 12 cărți și tratate și al unui număr de peste 250 de studii și articole științifice privind sistemul monetar, politica monetară și stabilitatea financiară.

„Cea mai de preț resursă a unei universități este ce umană, iar instituția pe care o reprezint se bucură de specialiști de prim rang, cu un statut special în rândul profesioniștilor de pe plan național și internațional. Rezultatele colegilor noștri, precum cele ale doamnei Dana Petcu și a domnului Silviu Cerna, reușesc să pună Universitatea, Timișoara și țara pe harta cercetării mondiale. Mai mult decât atât, avem specialiști români pe care am reușit să-i aducem în țară, plecați fiind în Europa, SUA sau Japonia. Acum, ei lucrează alături de noi și produc rezultate remarcabile”, spune rectorul Universității de Vest Timișoara, Marilen Pirtea.

 Anul trecut, instituția de învățământ superior din Timișoara a câștigat, prin prof. univ. dr. Simona Sava, premiul Spiru Haret pentru Educație, Mediu și IT.