Cea mai avantajoasă universitate din Banat: Politehnica Timișoara

Cea mai avantajoasă universitate din Banat: Politehnica Timișoara

Să fii student la această facultate e o afacere bună din start: poți câștiga burse de merit cât un salariu mediu, poți face internshipuri la companii faimoase, iar după ce termini studiile, 96% dintre absolvenți își găsesc loc de muncă.

Absolvenții de liceu care aleg Politehnica Timișoara, știu ce fac. Se face serios carte aici. Se dau burse mari celor merituoși. Din fonduri proprii și de stat, care pot ajunge și la 2.600 de lei. UPT are locuri în cămine modernizate pentru toți cei care solicită, terenuri de sport, sală de sport, bazin de înot, cea mai modernă bibliotecă din țară.

Olimpicii sunt admiși din start cu media 10, deci primesc, automat, bursă de cel puțin 800 de lei, care se poate cumula și cu o bursă socială.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

3.500 de locuri la buget și cu taxă

Universitatea Politehnica Timișoara oferă, pentru admiterea 2018, la ciclul de licență, 2.291 de locuri bugetate și 1.137 de locuri cu taxă. Consiliul de Administrație al UPT a aprobat hotărârea privind repartizarea cifrei de școlarizare pentru studiile universitare de licență după cum urmează:

Facultatea de Automatică și Calculatoare (450 de locuri la buget și 256 cu taxă), Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului (125 de locuri bugetate și 65 cu taxă), Facultatea de Construcții (212 locuri bugetate și 202 cu taxă), Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale (296 de locuri bugetate și 125 cu taxă), Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică (190 de locuri bugetate și 30 cu taxă), Facultatea de Management în Producție și Transporturi (193 de locuri bugetate și 27 cu taxă), Facultatea de Mecanică (440 de locuri bugetate și 197 cu taxă), Facultatea de Inginerie din Hunedoara (180 de locuri bugetate și 90 cu taxă), Facultatea de Științe ale Comunicării (100 locuri bugetate și 110 cu taxă), Facultatea de Arhitectură și Urbanism (105 locuri bugetate și 35 cu taxă).

Din numărul total de locuri alocate, 249 sunt pentru domenii prioritare, iar 75 de locuri sunt pentru tineri proveniți din licee din mediul rural.

 

De ce e super afacere să înveți la Poli

 

UPT a încheiat peste 200 de parteneriate cu marile companii din Timișoara. Asta se traduce în faptul că 96% dintre absolvenți își găsesc loc de muncă în domeniul în care s-au pregătit. Mai mult decât atât, pe durata școlarizării au șansa să participe la internshipuri plătite sau chiar să fie angajați din anul al II-lea de studiu.

Companiile partenere oferă absolvenților posibilitatea de a-și realiza lucrările de licență sau finanțează amenajarea de laboratoare moderne în universitate. În această linie se înscrie și inaugurarea noului laborator Honeywell (NYSE:HON), care a avut loc pe 12 iunie, la Departamentul de Electroenergetică, specializarea Ingineria Sistemelor Electroenergetice, din cadrul Facultății de Electrotehnică și Electroenergetică a UPT. Laboratorul C221 este sponsorizat de Honeywell Hometown Solutions, o companie din topul Fortune 100 din domeniul software-industrial, prin alocarea de fonduri pentru echipamente electronice (8 osciloscoape, 4 sonde optice comunicare smart meter, 5 surse laborator, 6 multimetre, 1 clește ampermetric, 1 trusa reglabilă c.c.), infrastructură IT (8 calculatoare și un laptop pentru citire contoare panou), dar și pentru reparații și modificări la rețeaua electrică. Valoarea totală a investiției este de circa 35.000 de dolari.

Merită amintit și că, încă din 1993, Universitatea Politehnica Timișoara a demarat o colaborare cu Universitatea Tehnică din München - „Universitatea germană numărul unu” în QS World University Ranking -, relație ce s-a aprofundat în timp prin acordarea de diplome duble, vizite reciproce, schimburi de studenți și profesori, parteneriate în domeniul cercetării.

 

Viitorii veterinari din Timișoara, conectați cu studenții din alte 121 de universităț

Cu un număr de 660 de locuri bugetate și 805 cu plată, pentru studii de licență în noul an școlar, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României”, din Timișoara, dispune de un campus universitar modern și bine dotat, menit să asigure condiţii optime de studiu şi de dezvoltare studenţilor.

La ciclul de licenţă sunt șase facultăți, unele cu extensii dedicate studenților străini: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură și Silvicultură, Facultatea de Management Agricol, Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii, Medicină Veterinară, Medicină Veterinară în limba engleză, Agricultură în limba engleză. Urmează la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă următoarele facultăţi: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură şi Silvicultură, Facultatea de Management Agricol, Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii.

Colaborări internaționale și dotări de top

În prezent, universitatea are acorduri bilaterale cu peste 121 de universități din toată lumea, inclusiv SUA și Asia. În acest context, un număr semnificativ de studenţi şi cadre didactice au putut studia sau preda în universităţi din străinătate.

Pentru cazare, universitatea dispune de 5 cămine, cu peste 1.500 de locuri. Instituţia asigură cazarea în cămine pentru toţi studenţii admişi în anul I care solicită acest lucru. În plus, universitatea are și o cantină, cu o capacitate de 500 de locuri, dar și o bază sportivă cu patru terenuri de sport şi o sală de sport, cu teren multifuncţional având suprafaţă sintetică pentru volei, baschet, tenis, o sală de kinetoterapie şi de testare, fiind destinată activităţilor didactice şi competiţionale, activităţilor de cercetare ale disciplinei de Educaţie Fizică şi Sport şi cercurilor sportive studenţeşti, precum şi activităţilor recreative.